Původní již ukončená nabídka

Vánoční nadílka: balíčky sušených červíků a cvrčků i dobrot z nich

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Grig.cz

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku
Český výrobek

Přehled nabídky
Český výrobek

Hmyz patří na talíř.

Potěšte sušenými červíky a cvrčky své blízké. S těmito vánočními balíčky to půjde hravě – vždyť se v nich najdou nejen zkumavky plněné těmito zástupci hmyzí říše, ale také třeba i chipsy, tyčinky a trojhránky z nich dělané. Zkrátka a dobře lepší nadílku už Ježíšek vymyslet nemohl.

Pro člověka není konzumace hmyzu žádnou novinkou. Tento fenomén je známý po tisíce let a má svou velmi rozšířenou tradici především v zemích jako je Thajsko, Filipíny, Zambie či Kamerun. Celosvětově oblíbenými druhy ke konzumaci jsou například brouci a jejich larvy, kobylky, motýli, ale i vosy a jejich larvy. Zajímavostí také je, že chuť některých druhů jedlého hmyzu může připomínat chuť korýšů, jako jsou například velmi oblíbené krevety či humři.

Hmyz se v moderním světě začíná využívat k lidské konzumaci stále více a bylo jen otázkou času, kdy se tento trend dostane i k nám. Přestože je jídlo z hmyzu pro většinu Evropanů ještě stále docela tabu, není pro to vůbec důvod. V jezení hmyzu je totiž skrytá celá řádka benefitů, a to jak výživových, tak i ekologických či chuťových.

Cvrčci k jídlu

Ačkoli nám může být představa hmyzu v potravinářství docela vzdálená, pro velkou část lidské populace jde o běžnou praxi. Původem z Asie jsou cvrčci, kobylky i červíci běžnou součástí denního jídelníčku milionů obyvatel.

Tento trend se ale dostává postupně i do Evropy, kde za poslední desítky let vzniká řada firem zabývajících se výrobou těchto potravin. Vychutnat si tak můžete nejen sušené cvrčky, ale i speciality jako jsou vynikající chipsy s cvrččím proteinem, nebo nové Křupavé červíky Grig v několika unikátních příchutích.

Červíci k jídlu

Červíci, ale i cvrčci a kobylky jsou v Asii běžnou stravou miliónů obyvatel. Postupně se tento trend přesouvá i do evropských zemí. Výrobou těchto hmyzích produktů se v současné době zabývá nemálo firem, díky kterým si můžete vychutnávat nejen křupavé červíky, ale i speciality jako jsou výborní křupaví cvrčci, nebo chipsy s cvrččím proteinem v několika různých příchutích.

„Chceme nabídnout světu chutnou, výživnou a ekologicky méně náročnou alternativu stravy.“ – to je motto Grig.cz 

Adresa pro případné vrácení zboží:

Grig.cz, Jana Babáka 2733/11, Brno - Královo Pole, 612 00

Alergeny

1
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

Nahoru
Právě jste offline.
Vaše internetové připojení je zpět.
Lokalita