Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Kurz domácí výroby sýrů, jogurtů a mléčných produktů v Holešovicích pro dospělé i děti

Mapa
© OpenMapTiles  © Přispěvatelé OpenStreetMap

Přehled nabídky

Varianty (3)

5hodinový kurz výroby sýrů, jogurtů a mléčných výrobků pro 1 osobu:

  • Historie mléka a mléčných výrobků
  • Základní principy výroby sýrů
  • Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
  • Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
  • Ochutnávka výrobků z našich kultur
  • Sýr si odnesete s sebou domů

Termíny kurzů:

  • 20. 1. 2024
  • 3. 2. 2024
  • 17. 2. 2024
  • 2. 3. 2024
  • 16. 3. 2024
  • 30. 3. 2024
  • 13. 4. 2024
  • 20. 4. 2024
  • 4. 5. 2024
  • 18. 5. 2024
  • 1. 6. 2024
  • 15. 6. 2024
  • 29. 6. 2024
  • 9. 9. 2024
  • 23. 9. 2024
  • 7. 10. 2024
  • 21. 10. 2024
  • 4. 11. 2024
  • 18. 11. 2024

Páteční kurzy – čas konání: 12:00–17:00 h.

Sobotní kurzy – čas konání: 09:00–14:00 h.

Rezervace: Předem na e‑mailu ilona.tzanova@bulgaricus.cz – do zprávy uveďte kód voucheru.

Zrušení nebo přesunutí termínu je třeba provést min. 7 dní předem, jinak voucher propadá.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

3 650 Kč −11 % 3 249 Kč
3 650 Kč −11 % 3 249 Kč
7 300 Kč −13 % 6 299 Kč
7 300 Kč −13 % 6 299 Kč
2 500 Kč −10 % 2 249 Kč
2 500 Kč −10 % 2 249 Kč
V nabídce varianta pro děti od 7 do 15 let

Co udělá milovník mléčných výrobků, když dostane chuť na kousek sýru? Zajde do obchodu? Kdepak! Postaví se k plotně!

Zapište se do kurzu od Bulgaricus, který je určen všem milovníkům ori­ginálních mléčných výrobků. Jako absolventi budete schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.

Lektoři vám při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlí, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy, dozvíte se také zajímavé informace o historii a původu jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.

Co se na kurzu naučíte?

  • Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1 Kč
  • Balkánský sýr a čerstvý sýr
  • Receptury dalších druhů sýrů
  • Z předem připravených surovin si vyrobíte tarator, tzatziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty

Obsah kurzu

  • Historie mléka a mléčných výrobků
  • Základní principy výroby sýrů
  • Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
  • Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
  • Ochutnávka výrobků z našich kultur

Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.

Kde, kdy a v kolik?

V nabídce najdete také variantu pro děti od 7 do 15, které se na kurzu naučí vyrábět produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých mléčných produktů a jogurtů. Z předem připravených surovin si vyrobí pomazánky, dresinky a sladké dezerty (pribináček, termix, tiramisu a jahodový piškotový dezert, jahodový a bananový šejk) a vyrobené dobroty si odnesou s sebou domů.

Nahoru