Co sis uvařil, to si sněz. Tohle přísloví nezní vůbec špatně, co?
Vegetariánská kuchyně je dnes hodně oblíbená, a to nejen u vegetariánů, ale i u lidí, kteří rádi dbají na svůj životní styl. Máte pocit, že je vege kuchyně nuda? Nechte se vyvést z omylu na kurzu vegetariánského vaření v Restauraci Govinda, který je vhodný i pro úplné začátečníky!
Kuchař vám předvede, jak správně použít koření, zeleninu, luštěniny, obiloviny a mléko tak, abyste z nich vždycky vykouzlili opravdovou hostinu, na které si pochutná každý. Kurz je inspirován indickou kuchyní a ctí základní moudra staré duchovní kultury a zdravého životního stylu.
Co se na kurzu dozvíte?
Jak uvařit dva základní hlavní chody – rýži a subji (zelenina) a tzv. indický eintopf neboli vše v jednom hrnci.
Kofty (smažené zeleninové placičky)
Kořeněnou raitu (zelenina v jogurtu)
Domácí sýr – panýr
Výrobu ghí
Halvu – tradiční indický dezert
Čatný – pálivý dip
Kurz a restauraci vede spolek Hare Krišna. Na kurzu nejde o víru, ale o pouhou radost z vaření v souladu s přírodou. Na konci kurzu si vychutnáte hostinu a můžete si nějakou ochutnávku odnést i domů. Kurz začíná vždy v 11 hodin.