Tu pravou „Bohemku“ nehledejte v Ďolíčku, ale ve Starém Plzenci.
Poodhalte tajemství výroby nejznámějších českých sektů. Během dvouhodinové prohlídky BOHEMIA SEKT Návštěvnického Centra se dozvíte, jaký je rozdíl mezi klasickou a charmatovou metodou výroby, uvidíte, jakým způsobem se setřásají kvasinky či jak se sekty odkalují.
Dostanete se přímo do středu dění a budete moci na vlastní oči sledovat, jak „Bohemka“ vzniká. Mimo jiné spatříte i největší tank na cuveé o obsahu více než neuvěřitelných 1 000 000 lahví.
Degustace, jakou jinde v ČR nezažijete
Byl by ale hřích se jenom dívat. Taky proto je součástí exkurze i degustace hned 5 vzorků z místní produkce – a to včetně ochutnávky Bohemia Sekt Prestige Manufaktura na tzv. degoržovací lince. Vzhledem k tomu, že takové zařízení nikde jinde v ČR nenajdete, jde vskutku o unikátní zážitek.
Bohemia Sekt Prestige brut
Chateau Radyně extra brut
Bohemia Sekt La Fleur demi sec
Bohemia Sekt červený / ICE demi sec
Bohemia Sekt Prestige Manufaktura
Pro výrobu Bohemia Sekt Prestige Manufaktura bylo použito cuvée z odrůd Rulandské bílé, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, doba ležení na kvasinkách je více jak 18 měsíců.
Hrdlo lahve se nejdříve zamrazí na –40 °C, následně proběhne odkalení, kdy se zmrazené kvasinky odstřelí z hrdla pomocí otevření korunkové uzávěry. Čerstvý sekt se nalije do připravených sklenic a ochutnávka může začít.
Ze Starého Plzence si navíc neodvezete jen spoustu vědomostí, ale i lahev s vlastnoručním podpisem sklepmistra na památku a především zážitek, který si jinde v ČR dopřát nemůžete.