









Tyhle pochoutky jsou na gril tak skvělé, že se jim začalo říkat grilchi.
Dlouhé teplé letní večery vybízí k uspořádání poctivé grilovačky. Pozvěte rodinu a přátelé, rozpalte gril a užijte si nezapomenutelné chuťové kombo grilovaných pochoutek v doprovodu kvašených salátů.
Objednejte si Fermentovaný mix II, a zakuste tak všechny kvašené delikatesy Beavia. Na výběr máte také ochutnávkový mix: vyzkoušíte pálivé i nepálivé kimchi, kvašenou řepu s křenem a fermentované koření – ječmeno-cizrnové miso i tekuté koření luggi, které se naprostou klasou v marinování.
Jak si vychutnat Beavia delikatesy při grilování?
Dokonalá příloha
Ať už Kimchi, nebo řepa – křupavý a chutný salátek z kvalitní fermentované zeleniny bude vždy skvělou volbou k opečenému masu, klobáskám, tofu. Příjemná pikantnost chilli v kimchi a křenu v kvašené řepě dodají vašemu pokrmu ten správný říz.
Kimchi burger – Řepový burger
Zlatým grálem každé grilovačky jsou bezesporu poctivé a šťavnaté burgery, které při zakousnutí v ústech odstartují absolutní chuťovou explozi. Křupavá houstička, kvalitní plátek propečeného mletého masa s rozpuštěným plátkem čedaru a pořádná porce kimchi na vrch. Už se vám sbíhají sliny? Vyzkoušejte ověřený recept na kimchi burgery, po kterých se ihned zapráší. Řepový burger je chutnou alternativou pro všechny vegetariány.
Kimchi hermelín – Řepový hermelín
Hermelín je česká klasika – výborný sám o sobě, naložený, či grilovaný. Zapomeňte na univerzální koření z balení kupovaných hermelínů. Lžíce Kimchi nebo řepy a pořádné propečení vám zaručí delikátní zážitek.
Kimchi pomazánka na topinky
Křupavé topinky potřené máslem a česnekem zavání návratem do dětství. Ugrilujte topinku přesně tak, jak ji máte rádi, natřete ji kimchi pomazánkou a vychutnejte.
Jak použít miso pastu při grilování?
Miso je japonská kořenící pasta. Perfektně naložené maso v chutné marinádě je slastí pro chuťové buňky. Zvláště, je-li maso naložené dostatečně dopředu a má čas odpočívat. Miso svou jedinečnou silnou umami chutí dokonale podtrhne chuť grilovaného masa. Vyzkoušejte marinádu s Miso: smíchejte 2 lžíce Miso Beavia se 100 ml vody, přidejte trochu strouhaného zázvoru, lžíci medu a chilli vločky. Maso nechte odležet v marinádě přes noc.
Jak použít luggi při grilování?
Luggi je skvělé univerzální tekuté koření, které nahrazuje maggi, či sójové omáčky. Na rozdíl od zmíněných je luggi bez lepku a vegan. Skvěle poslouží jak při přípravě marinád, tak při přípravě vynikajících zálivek na salát.
Zajímá vás příprava kimchi i proces jeho fermentace? Přečtěte si o tomto korejském zázraku víc:
-
Kimchi se vyrábí ručně. Suroviny se kupují od lokálních pěstitelů po dobu sezóny v České republice. Každé pekingské zelí projde rukama. Osobně se prohlíží, aby se odstranily nečistoty. Potom se nakrájí, připraví všechny ingredience, naloží, zasype kořením a nechá kvasit. Po několika dnech fermentace je výsledkem křupavý kvašený salát.
Složení je poctivé, v salátu najdete samé dobroty a špetku lásky, jak říkají v Beavia.
-
Proč má sklenice kimchi vypouklé víčko? Proč kimchi bublá?
Kimchi je živé. Obsahuje probiotické kultury, které způsobují bublání Kimchi a nafukování víčka. Po otevření může Kimchi vystoupat nahoru. Otevírejte nad dřezem či talířem. Jedná se o „zeleninový burčák“.
-
Mléčné kvašení patří mezi nejstarší formy úpravy a uchovávání potravin mimo vegetační období. Jde o přirozený důsledek činnosti 3 druhů přátelských bakterií, jež vytvoří kvalitní prostředí s potřebnou pH (kyselost), díky které se mění obsah cukrů a škrobů. Fermentovaná potravina je nutričně hodnotnější než její původní složky a svou kyselostí je blíže pH přirozenému pro zažívání. Činnost probiotických bakterií tímto ušetří práci při trávení a tělo může energii použít na jiné procesy. -
Jde o živý organismus přidávaný do potravin, který příznivě ovlivňuje zdraví zlepšením rovnováhy střevní mikroflóry. Probiotické saláty, jež postoupí proces fermentace, jsou na světě tisíce let a jsou součástí jídelníčku všech kultur. Typickým příkladem probiotika je jogurt. U zeleniny, kterou jsme vypěstovali na zahrádce, není třeba probiotické kultury při výrobě pokrmů přidávat, protože je jejich povrch těmito bakteriemi pokrytý zcela přirozeně. Při přípravě fermentovaného jídla můžeme buď nechat rozrůst kolonie, které se na zelenině přirozeně nachází, nebo dodat koupenou startovací kulturu.

Adresa pro případné vrácení zboží:
- Výrobek nelze vrátit v zákonem stanovené lhůtě 14 dnů, jelikož se jedná o potravinu podléhající rychlé zkáze. Více naleznete v obchodník podmínkách obchodu.