Co se skladuje v pivovarských sklepích? Skvělé zážitky!
Zažijte celý proces výroby piva z přírodních ingrediencí od začátku až do konce! V řemeslném pivovaru Rojc se stanete na celý jeden den sládkem (cca 8:00–16:00, dle předchozí domluvy). Seznámíte se s recepturami, technologií, jednotlivými etapami přípravy a vaření (šrotování sladu, vystírka, chmelovar, chlazení mladiny) a surovinami v reálném procesu.
Super info: Program je individuální – budete tu pouze vy a sládek.
Celou dobu budete trávit po boku zkušeného sládka, který vás zasvětí do tajů tohoto posvátného řemesla. Jako správný pivovarník také ochutnáte všechna navařená piva zrající v tancích pivovarského sklepa. V průběhu programu nebude nouze ani o něco na zakousnutí – k dispozici budete mít studené občerstvení a v poledne oběd. Jako pozornost si odnesete dárkové balení piva podle výběru a originální pivní sklenici s logem. Za 4–8 týdnů si tu vyzvednete 15l vratný soudek vašeho vlastního piva.
Na jaká piva se těšit?
Vaří tu třeba svěží jedenáctku Garrigue, dvanáctku s plným tělem, které vyvažuje chmelové aroma, s názvem 1402 (což je rok, ze kterého pochází první písemná zmínka o Rozdrojovicích). Pivaři, kteří rádi experimentují, jistě ocení pivo Marahau typu Session IPA a další speciály s netradičními surovinami (jako třeba manuka dovážena až z Nového Zélandu; využívá se mj. na výrobu medu).