Degustační 11chodové menu pro dva: carpaccio, krevety, ryba i panenka a vinné párování
Přehled nabídky
Co podle numerologie znamená číslo 11? Že se perfektně najíte. Zejména v případě 11chodového menu v Guestu
Připravte se na exkluzivní kulinářský zážitek, který vás čeká ve vyhlášené restauraci Guest Restaurant Français v centru Ostravy. Zdejší kuchyni kraluje šéfkuchař Simon Guest, který má mimo jiné praxi z restaurace se 2 michelinskými hvězdami a vaření se v jeho podání mění v umění – o tom, že má hostům skutečně co nabídnout, svědčí i to, že pro vás sestavil menu o 11 chodech.
Simon Guest začal svou cestu ve 14 letech jako pomocný řezník, chlapec jen na mytí nádobí a občasnou pomoc s přípravou masa. V 16 letech začal chodit na Birmigham College of Food ve svém rodném městě a brzy mu byla nabídnuta práce v Le Petit Blanc, kde se velmi rychle vypracoval do vyšší pozice. Majitel Raymon Blanc ho poslal do Francie, kde pracoval po dobu 2 let po celé zemi – od domácí kuchyně až po restaurace se dvěma michelinskými hvězdami. Poté se vrátil do Anglie, kde se chopil příležitosti pracovat ve velké společnosti a naučit se vést tým a trénovat nové kuchaře. Brzy se stal hlavním company trainer pro celou společnost a cestoval po celé Anglii, aby vyučil začínající kuchaře v této společnosti. O pár let později se rozhodl hledat místo, kde by mohl plně využít svou vášeň pro vaření. Tím místem byla Ostrava. |
„Velmi příjemná obsluha, která všechna jídla představila. Skvělý přístup kuchaře, který se přišel představit a poté donesl závěrečný chod a rozloučil se. Restaurace má krásné prostředí. Líbí se mi i příběh kuchaře. Nakonec hodnotím to nejlepší, a to bylo jídlo. Jedním slovem: F-A-M-Ó-Z-N-Í! Doporučuji!“ (David, 8/2022)
Maso, mořské plody i dezerty
Těšte se na vybrané lahůdky od krémové cibulačky přes mořského vlka a panenku sous vide až po dezerty (trio dezertů společné pro oba, petit four pro každého zvlášť). Ochutnáte například hovězí carpaccio, tygří krevetku, hříbkové risotto nebo baileys crème brûlée a pomerančový čokoládový fondant.
Pokud chcete zážitek dovést k dokonalosti, nabízí se varianta s luxusním vinným párováním. Každý chod doprovodí pečlivě vybrané víno, na závěr pak káva a ochucené brandy.
Tuto exkluzivní hostinu si vychutnáte v restauraci s krásným prostředím a příjemnou atmosférou, kterou najdete v centru Ostravy na Smetanově náměstí, jen pár kroků od zastávky Výstaviště.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.