Otázka nezní: „S mlékem, nebo bez?“ Otázka zní: „S tonicem, nebo s martini?“
Kávu s mlékem či kávu bez mléka, to už ochutnal snad každý. Ale co takové míchané nápoje, v nichž hlavní roli hrají právě namletá kávová zrnka? Během 3hodinového kurzu od Barista crew míchané nápoje s kávou nejen ochutnáte, ale především se naučíte postup jejich přípravy.
Dozvíte se zajímavou historii alkoholu a kávy a osvojíte si základy barmanské techniky a práce s kávou jako ingrediencí v koktejlech, jako je espresso tonic, espresso martini nebo irská káva. Pracovat budete s prémiovými destiláty a výběrovou kávou z malých lokálních pražíren.
Pokud už máte přípravu moka konvičky, dripperu nebo french pressu v malíčku, zkuste něco speciálnějšího. Na kurzu coffee brewing si vyzkoušíte techniku s Vacuum pot a to bude teprve ta správná baristická alchymie. Tento kávovar připomínající laboratorní náčiní, v cizině nabývá na oblíbenosti a dokonce se staví i specializované bary jen pro tuto přípravu. Pokud si nedokážete představit ráno bez šálku espressa, určitě vás zaujme italská mašina na které si také můžete zkusit pracovat.
Tip: Kurzy probíhají v počtu 2 až 6 účastníků. Máte ve svém okolí i další milovníky kávy, jimž v těle koluje více kávy než krve? Pořiďte hned několik voucherů a zúčastněte se kurzu společně.