Kurz domácí výroby sýrů, jogurtů a mléčných produktů v Holešovicích
Přehled nabídky
Co udělá milovník mléčných výrobků, když dostane chuť na kousek sýru? Zajde do obchodu? Kdepak! Postaví se k plotně!
Zapište se do kurzu od Bulgaricus, který je určen všem milovníkům originálních mléčných výrobků. Jako absolventi budete schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Lektoři vám při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlí, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy, dozvíte se také zajímavé informace o historii a původu jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Co se naučíte:
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, tzatziki, pomazánky, dresinky a sladké dezerty, vše co si připravíte, tak si také sníte
- Domů si odnesete sýr a jogurt, který si na kurzu vyrobíte
Obsah kurzu:
- Historie o mléce a mléčných výrobcích
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba balkánského sýra, jogurtů, tvarohu a mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z kultur
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.
Termíny:
Čas konání: 9.00–14.00 hodin Adresa konání: Veletržní 3, 170 00 Praha 7, Holešovice |