R. Stehlík se zaměřuje na dokonalé domácí espresso
Pro začátečníky i zkušenější kávomily
I dny mají své vůně. Víkend voní po kávě.
Možná už jste z různých stran slyšeli, že doma si prostě člověk dokonalou kávu není schopen připravit. Nevěřte tomu! I v domácích podmínkách a s domácími kávovary se dá vykouzlit naprosto božský kávový zážitek srovnatelný s vaší oblíbenou kavárnou. Jaké kroky jsou k tomu potřeba, vás na svých kurzech naučí Richard Stehlík, kávomil, barista, lektor a majitel vlastní značky kávy.
Od nastavení mlýnku po rozetu na cappuccinu
Základní kurz je věnován přípravě espressa a cappuccina. Mluvit se bude o kávových zrnkách, ale také o vodě, pěchování, čištění i tlaku a naučíte se základní princip přípravy cappuccina. Tento kurz může být také základem pro kurz Chutě a vůně kávy, který je určený zkušenějším kávomilům. Budete provádět rozbor chutí, zaměříte se na rozdíly mezi arabikou a robustou, naučíte se ochutnávat pomocí cuppingu a dozvíte se o zpracování kávových třešní i vlivu pražení na míru kyselosti a hořkosti.
Pokud jste fajnšmekři a propadli jste mléčným obrázkům kresleným do kávy, bude se vám líbit kurz Základy latte artu. Osvojíte si správnou techniku napěnění a nalévání mléka do šálku do tvaru srdíčka, tulipánu nebo rozety.
Máte už zkušenosti s přípravou espressa, ale stále to není ono? Jak zvládnout základní a zároveň nejtěžší baristický úkol, abyste z kávy vytěžili maximum potenciálu, se dozvíte na kurzu Nastavení mlýnku. Klidně si na něj přineste vlastní vybavení, ať pracujete na konkrétních parametrech.
Víkendy ve znamení kávy
Všechny kurzy se konají o víkendech v Praze a Brně. Trvají od 3 do 6 hodin a účastní se jich maximálně 10 osob (například u latte artu jsou to jen 4 osoby). Školit vás bude Richard Stehlík osobně, své mnohaleté zkušenosti předává dál s chutí a láskou. Jeho „rukama“ už prošlo více než 2500 osob. A ti všichni si teď vychutnávají perfektní kávu. Zařaďte se k nim i vy.