Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.







Výběr šesti klenotů blatnických vinic

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Vinařství Jan Cícha
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornění nastaveno Upozornění odhlášeno
Přihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Přehled nabídky
V ceně:
Můžete využít do:
16. 9. 2013
Jak objednat zboží:
- Objednávky na jancicha@viniblat.cz - uveďte kód voucheru, jméno, příjmení a adresu dodání.
- Dodání Českou poštou je v ceně voucheru. Vína vám přijdou do 5 pracovních dnů od objednávky.
Kde uplatnit:
Vinařství Jan Cícha
360, Blatnice pod Svatým Antonínkem







Kdyby měla blatnická vinařská oblast hymnu, hrála by se na skleničky různě naplněné vínem a vinaři by do rytmu foukali na otevřené lahvinky Blatnického Roháče.
Nalaďte se na vinnou notu s kolekcí šesti kvalitních vín z vinařství Jan Cícha. Přívlastkové skvosty už se nemohou dočkat, až uslyší cinkot vašich sleniček.
Blatnický Roháč, pozdní sběr, r. 2012
Specialita vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem nese název viniční hory Roháče. Jedinečnému cuvée dominuje Ryzlink rýnský, směs doplňují odrůdy Rulandské bílé a Sylvánské zelené, vše v pozdním sběru. Jedná se o první moravské víno oceněné zlatou medailí na mezinárodní výstavě vín 1896 v Paříži.
|
Sylvánské zelené, moravské zemské víno, r. 2012
Víno typické odrůdy pro oblast Moravského Slovácka vás potěší harmonickou chutí, v závěru je lehce kořenité, což se projeví i ve vůni. Jinak je aroma svěží, dominuje mu minerálnost.
|
Rulandské šedé, výběr z hroznů, r. 2011
Nejprve vás okouzlí vůně medu a pečených jablek, v chuti se pak rozvinou tóny pomeranče, grapefruitu, meruněk a oříšků. Specifický charakter vínu dodávají lahodné kouřové a máselné tóny. Rulandské šedé se hodí k hutným a kořeněným pokrmům, rybám, těžším úpravám drůbeže či hustším polévkám.
|
Rulandské šedé, pozdní sběr, r. 2011
Vítěz odrůdy na družební výstavě vín v Petrově 2013
RUlandské šedé v pozdním sběru si výborně vychutnáte ke kachně, drůbeži s nádivkou, uzeným pařeným sýrům, dezertům nebo třeba ovocné bowli. Má totiž velmi plnou, hebkou, extraktivní chuť s jemnými tóny pomeranče, medu, hrušky, karamelu a květin.
|
Rulandské šedé, VOC Blatnice, r. 2012
Vína s označením VOC jsou vyrobená z odrůd typických pro daný region a pěstovaných na nejlepších viničních tratích. Označení VOC Blatnice nesou vína nejvyšší kvality, v nichž se zračí tradice a historie blatnického regionu. Patří mezi ně i Rulandské šedé, které má jiskřivou žlutozelenou barvu, decentní éterickou vůni s náznakem lipového květu, broskví, meruněk a při vyzrávání kdoulí. Hodí se k lehčím úpravám drůbeže a ryb.
|
Zweigeltrebe pozdní sběr 2012
Víno je tmavě granátové barvy s fialovým zábleskem a má aroma ovocně-kořenité, mnohdy připomínající
bobulové ovoce. Plnost je výraznější a třísloviny komplexnější, jemné a harmonické víno. Vhodné proto bez
Problémů k nejrůznějším masitým pokrmům i vydatným sýrům.
HVinařská oblast: Morava Vinařská podoblast: Slovácká Vinařská obec: Blatnice pod Svatým Antonínkem Trať: Roháče Ročník: 2012 cukernatost hroznů při sběru:22 °NM Obsah zbytkového cukru: 0,5 g/l Obsah kyselin: 6,5 g/l Obsah alkoholu: 13 % Číslo šarže: 12 Extrakt: 24,8 g/l |
Jak si víno nejlépe vychutnáte?
Ty nejlepší vlastnosti vína správně vyniknou díky podávání při správné teplotě. Bílá vína konzumujte ideálně při 10 °C, červená při teplotě 16–18 °C. Před podáváním víno chlaďte klidně o 2 °C níže, po nalití do sklenky totiž získá ideální teplotu, která podpoří harmonii vína. Pozor ovšem na přechlazení, které způsobí uzavřenost vína a nedá vyniknout jeho chuti a vůni.
Vinařství Jan Cícha
Kvalitní přívlastková a jakostní vína vyrábí vinaři výhradně z hroznů z vlastních vinic, které se rozprostírají v obci Blatnice pod Svatým Antonínkem na slunných jižních a jihozápadních svazích. Přísně kontrolovaný proces pěstování, sklizně i výroby dává vzniknout jedinečným vínům, o která je zájem ve vinotékách a vinárnách po celé ČR.
Jan Cícha roku 1998 spoluzakládal Sdružení vinařů Blatnice pod Sv. Ant., nyní VINIBLAT®. Ve spolku jsou soukromá vinařství, která dbají na uchovávání nejlepších vinařských tradic a perfektní kvalitu pěstování i produkce vín.
Prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Při osobním převzetí zboží můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nedojde k předání zaslaného zboží.
Jak objednat zboží
- Objednávky na jancicha@viniblat.cz - uveďte kód voucheru, jméno, příjmení a adresu dodání.
- Dodání Českou poštou je v ceně voucheru. Vína vám přijdou do 5 pracovních dnů od objednávky.