Co se v kurzu naučíte, v troubě jako když najdete.
Na lahodných dobrotách, jako jsou křehoučké francouzské makronky, křupavý domácí kváskový chléb nebo čokoládový Sacher dort jako z Vídně, si můžete pochutnat i ve vaší kuchyni (aniž byste pro ně vysílali své partnery do pekáren). Jak na to? Stačí se přípravu těchto pochoutek naučit v online kurzech Sweet Flow a vychutnávat si proces vaření i jejich pohlazení na mlsných jazýčcích.
Tip: Zápis do online kurzu lze provést až do března 2023. Máte ve svém okolí kamarádku, kterou při návštěvě Paříže okouzlila francouzská kuchyně? Tak jí tenhle online kurz naježte pod vánoční stromek!
Kurzy jsou vytvářené podle rad francouzského cukráře Xaviera Carchenilly, který procestoval svět a působil ve vyhlášených restauracích, cukrárnách i pekárnách v Paříži, na Novém Zélandu i v Praze. Díky němu se i vy stanete mistry domácího pečení! Stačí vám k tomu jen vybrat si správný kurz. Tak si zavažte zástěru a jde se na to!
Dobré vědět: Že si z kurzu odnesete samé osvědčené tipy, o tom nemusíte pochybovat – cukrář Xavier Carchenilla je profesionální cukrář, který má za sebou mnoho zkušeností.
Xavier Carchenilla je profesionální cukrář, tatínek tří dětí a spoluzakladatel sladkého projektu online kurzů pečení a cukrařiny Sweet Flow.
Xavier Carchenilla je známý pâtissier, žil ve španělsko-francouzském prostředí. Ve Francii je gastronomie a cukrařina obdivovanou disciplínou, a tak není divu, že se chtěl cukrářem stát už odmala. Vyhlédl si známou francouzskou školu gastronomie a jeho dráha začala.
Kdo ochutnal jeho croissanty, dezerty a pečivo ve vyhlášených pražských podnicích, už ví, jaká se v nich nachází hloubka znalostí, zkušeností a vášně. Jako profesionální cukrář započal svou dráhu hned po specializovaných studiích cukrařiny ve Francii a ve Španělsku před více než 20 lety. Své pevné základy pak prohloubil v Michelin restauracích, v luxusních hotelech, známých cukrárnách a pekárnách ve Francii, Španělsku, Londýně, na Novém Zélandu a v Čechách působil ve významných podnicích (Cukrárna Myšák, Café Savoy, Terasa u Zlaté studně, Hotel Hilton, Céleste v Tančícím domě). Nyní učí základy cukrařiny všechny nadšence ve vzdělávacím projektu, vede také živé kurzy a školí ve firmách a na středních školách.
|
Nabízené kurzy
Kurz Sacher dort: Kurz je určen milovníkům čokoládových dortů. je perfektní i pro ty, kteří touží upéct dokonalý narozeninový dort nebo si vychutnat tradici vídeňských cukráren. Vyzkoušíte si techniky cukrařiny, díky nimž budou vaše budoucí dorty vypadat a chutnat jako od profíka.
Kurz Můj první kváskový chleba: Možná je trendy, ale hlavně chutná. V kurzu se naučíte založit a vykrmit kvásek, který vám poslouží jako základ pro ověřený recept na chléb Šumava. Seznámíte se i s dalším skvělým receptem na francouzské fougasse. Výborné jsou třeba k vínu. Romantický večer může začít!
Kurz Makronky: Chcete se pochlubit rodině či přátelům s malými barevnými makronkami? Obdarovat svou kamarádku nebo maminku makronkami jako z cukrárny? Naučte se pravou techniku na makronáž, stříkání makronek i přípravu více jak 13 druhů náplní.