





Beer can chicken – Grilované kuře na plechovce piva
Jedná se o jeden z nejlepších způsobu grilování kuřete, kdy vám kuře zůstane krásně šťavnaté.
Rozměry grilu na kuře: 17 × 7 × 22 cm
Rozměr držáku na plechovku: 7 cm
Materiál: Kov
Jestliže si rádi pochutnáte na grilovaném kuřeti, můžete si pro jeho jednodušší přípravu pořídit tento speciální gril. Uprostřed grilu je držák na plechovku, do kterého vložíme plechovku s pivem a následně na plechovku nasadíme kuře. Poté už stačí dát grilovat či péct.
Výhodnost nabídky můžete ověřit ZDE
Recept na kuře grilované na plechovce s pivem krok za krokem
Speciální výbava:
4 pořádné hrsti pilin z ořechovce, namočené ve vodě alespoň 30 minut
Udělejte krok napřed:
1 a půl až 2 hodiny potřebujete na nasolení kuřete
Připravte si:
na marinádu:
2 špetky sušené cibule, 2 stroužky utřeného česneku, špetku směsi koření na chilli con carne, špetku čerstvě namletého černého pepře, jedno celé kuře – mělo by mít zhruba 2,5 kg, 65 g mořské soli, jednu půllitrovou plechovku piva pokojové teploty
Pusťte se do toho:
1. Odstraňte kuřecí krk, drůbky a přebytečný tuk. Kůži i dutinu kuřete dobře posolte.
Kuře přikryjte mikrotenovou fólií a odložte je na hodinu a půl až dvě hodiny do lednice.
2. Ingredience na marinádu smíchejte dohromady v malé misce.
3. Kuře zvenčí i zevnitř dobře opláchněte studenou vodou a jemně je osušte papírovou
kuchyňskou utěrkou. Pak ho celé potřete marinádou. Konce křidélek umístěte tak, aby byly za kuřecím hřbetem. Před grilováním nechte kuře stát v pokojové teplotě 20–30 minut.
4. Připravte gril na nepřímé grilování nad středním žárem.
5. Otevřete plechovku s pivem a přibližně polovinu vylilijte nebo vypijte. Udělejte do horní části plechovky otvírákem na konzervy další dva otvory. Plechovku položte do otvoru na plechovku a kuře na ni postavte tak, že v něm zmizí.
6. Dřevěné třísky nechte okapat a pak je dejte přímo na hořící dřevěné uhlí nebo do udící krabice na plynovém grilu (podle instrukcí v návodu).
Jakmile se z třísek začne kouřit, přesuňte kuře na plechovce s grilem na váš velký gril. Kuře grilujte na nepřímém středním žáru 75–90 minut pod zavřeným krytem, dokud šťáva, která z něj uniká, nebude čirá. Kuře i s plechovkou (pozor pivo v ní bude velice horké) pak opatrně sundejte z grilu. Nechte je pak 10 minut odpočinout, zbavte plechovky a naporcujte. Podávejte teplé.
Jak objednat zboží
- Po obdržení voucheru pokračujte na stránkách gagdarky.cz, gril vložte do košíku
- Do poznámky uveďte číslo voucheru, způsob dopravy zvolte Česká pošta a způsob platby „Slevový kupón – Slevomat.cz“
- Poštovné ve výši 75 Kč se platí předem na účet
- Osobní odběr není možný
- Zboží bude odesláno nejpozději do 5 dnů od objednání