Co udělá milovník mléčných výrobků, když dostane chuť na kousek sýru? Zajde do obchodu? Kdepak! Postaví se k plotně!
Zapište se do kurzu od Bulgaricus, který je určen všem
milovníkům originálních mléčných výrobků. Jako absolventi budete
schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu
různých sýrů a jogurtů.
Lektoři vám při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlí, proč je
důležité dodržovat správné technologické postupy, dozvíte se také
zajímavé informace o historii a původu jogurtu a pokrmů z něj
vyrobených.
Co se na kurzu naučíte?
Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu
mléka
Balkánský sýr a čerstvý sýr
Receptury dalších druhů sýrů
Z předem připravených surovin si vyrobíte tarator, tzatziky,
pomazánky, dresinky a sladké dezerty
Obsah kurzu
Historie mléka a mléčných výrobků
Základní principy výroby sýrů
Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení,
solení, lisování
Ochutnávka výrobků z našich kultur
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu
jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.