Základ polévek a omáček: demi glace a kuřecí i hovězí vývar od šéfkuchaře
Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce
Dobrý den, kde najdeme nějaké recepty, tipy a doporučení na použití vývarů? Např. demi glace doporučen k přípravě omáček, polévek, ale v jakém ředění, co je potřeba přidat? Díky.
Dobrý den, vývar je možné ředit či podávat jako teplý nápoj. Pro gurmány a milovníky výrazných chutí je doporučené ředění 1 : 1, pro rodiny s dětmi 1 : 1,5 až 1 : 2. V jedné sklenici jsou min. 4 porce (při ředění) :) Inspiraci na recepty naleznete na https://www.hoffmeister.cz/restaurace/nase-poctive-produkty/recepty/recepty-s-demi-glace. Přeji pěkný zbytek dne, Katka :)
Dobrý den, co způsobuje hořkost vývarů, na které zákazníci často poukazují? Neměl by vývar jít spíše do sladka?
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Zahořklou chuť způsobuje vyšší redukce vývaru.
Dalším důvodem jsou kosti, které jsou upečené, aby byl vývar co
nejsilnější. V tomto případě doporučujeme vývar zředit trochou vody,
dosolit, dochutit a samozřejmě zakončit přidáním zeleniny a vložkou dle
chuti (kapání/nudle…).
S pozdravem
tým hotelu Hoffmeister
Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.
Dobry den,
chtel bych se zeptat, co da vyvaru tech 40hodin navic? Hovezi, i kosti, uz po 8 hodinach nic nepusti…
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Vývary táhneme při nízké teplotě, lehce pod bodem varu a tu správnou chuť dosáhneme právě při 48 hodinách. I proto jsou tyto produkty silnější a chuťově výraznější.
S pozdravem
tým hotelu Hoffmeister