Co se v kurzu naučíte, v troubě jako když najdete.
Naučte se péct francouzské makronky nebo domácí kváskový chléb podle rad francouzského cukráře. Xavier Carchenilla procestoval svět a působil ve vyhlášených restauracích, cukrárnách i pekárnách v Paříži, na Novém Zélandě i v Praze. Díky němu se i vy stanete mistry domácího pečení. Stačí vám k tomu jen správný online kurz. Tak si zavažte zástěru a jde se na to!
Kurz francouzských makronek
Naučte se vykouzlit poklad francouzské cukrařiny – křehké makronky. Online kurz je plný receptů, které procestovaly svět a jsou ověřené profesionálním cukrářem. Krok po kroku vás provede tajemstvím cukrářských technik a výsledkem bude dokonalý dezert.
Náplň kurzu:
- Recepty s postupy a videi na 8 druhů makronek
- Videonávod, jak na makronky různými metodami k nejlepším výsledkům
- Italský i francouzský meringue
- Techniky na dokonalé provedení základu
- Postupy krok za krokem
- Různé druhy náplní: krémy, ganache, curd, cremeux, želé
- Vyladěný materiál s videonávody, fígle a tipy
Kurz Kváskové pečení
Pečení chleba, to není jen trend, kváskové pečení je chutné, zdravé a praktické. V kurzu se naučíte založit a vykrmit kvásek, který vám poslouží jako základ na několik skvělých receptů. Seznámíte se s různými technikami pečení chleba a díky kvásku získáte v kuchyni další rozměr. Možná ani netušíte, co vše se z něj dá péct. Není to jen o chlebu, kurz vás seznámí i s dalšími recepty.
Náplň kurzu:
- Kvásek a jak se o něj starat
- Kváskový chleba
- Další recepty z kvásku
- Bramborový chleba podle Xavierova rodinného receptu
- Focaccia, dokonalá nejen k vínu
-
Bonus: bulka na hamburger – poctivá vydařená bulka na hamburger je základ
O průvodci pečením, cukráři Xavierovi
Xavier Carchenilla je profesionální cukrář, tatínek tří dětí a spoluzakladatel sladkého projektu online kurzů pečení a cukrařiny Sweet Flow. Žil ve španělsko-francouzském prostředí. Ve Francii je gastronomie a cukrařina obdivovanou disciplínou, a tak není divu, že se chtěl cukrářem stát už odmala. Vyhlédl si známou francouzskou školu gastronomie a jeho dráha začala.
Působil v zahraničí, na Mallorce potkal svou budoucí ženu a dostal se až do České republiky. V Praze prošel vyhlášenými podniky (Celesté v Tančícím domě, Restaurace u Zlaté Studny, Café Savoy, Myšák, The Italians). Již 20 let sdílí svou vášeň k jídlu a pečení a ukazuje techniky nejen francouzské cukrařiny profesionálům i všem laikům, kteří rádi pečou.