







Nemůžete se rozhodnout, jestli svíčková, nebo rib eye steak? Každopádně – bude to masakr!
Brazílie je historicky jedním z největších producentů kvalitního hovězího masa na světě. Brazilský dobytčí trh je obrovský, spolu s Indií a Čínou disponuje největšími hovězími stády na světě. Více než 80 % z brazilských zvířat jsou plemene Zebu, které sem bylo přivezeno z Indie v 19. století.
Vybrat si můžete svíčkovou – libovou, křehkou, podlouhlou a také nejluxusnější část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi neznatelné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.
Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky. Ptáte se proč? Protože je skvěle prorostlý tukem. Pravda je taková, že tuk je nositelem chuti. A pokud byste chtěli přesná čísla, vysoký roštěnec má v sobě přibližně 16 % tuku. Jedná se o maso nejvyšší kvality, je vynikající a navíc po něm nepřiberete. A jestli je vám tuk pořád proti srsti, můžete ho v klidu po upečení odstranit a chuť steaku zůstane v mase.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Stejkshop.cz - Hospůdka ruchadlo, Česká Skalice 78, 552 03 Česká Skalice