1/14
Kurzy výroby domácích sýrů, másla, jogurtu a dalších mléčných produktů
Přehled nabídky
Varianty (2)
Když jde o mléčné produkty, není nad domácí výrobu!
Naučte se připravit vlastní sýr, jogurt či máslo nebo si troufněte rovnou na pokročilejší ricottu, brynzu, zrající sýry, korbáčky či čedar. Stačí se přihlásit do jednoho z kurzů, kde vám ukážou jak na to. Během 4 hodin se dozvíte něco málo o historii výroby, seznámíte se s technologickými postupy a pustíte se do díla.
Vše, co vyrobíte, si pak odvezete domů. V pokročilém kurzu se dozvíte třeba také recepturu na přípravu sýrů camembert a gouda. Doma se pak můžete blýsknout a připravit úžasné domácí pohoštění.
Místa konání:
- Praha, Letná
- České Budějovice, v části Suché Vrbné
- Vila Jihočeské rybníky u vesnice Hlavatce, jen 19 km od Českých Budějovic
Termín kurzu je vypsaný vždy minimálně na jednu sobotu v měsíci. Pokud bude víc zájemců, mohou organizátoři vypsat i další termíny.