Směsi výtečného a voňavého koření: Vaříme s Pohodou
Přehled nabídky
Víte, kdy jídlo rozezpívá árii hodnou nedělního oběda, i když je třeba zrovna středa? Když je správně kořeněné.
S dnešní nabídkou zapomeňte na slovo špetka a vybavte se parádním kořením Pohoda pro chvíle, kdy vás přepadne chuť na mexickou, čínskou, indickou kuchyni nebo českou kuchyni. V této nabídce naleznete i několik variant grilovacího koření.
Vybírat budete z velkých balíčků koření po 200 gramech. Tak neváhejte a vybavte svou kuchyň vůněmi dálek i pravé české klasiky.
|
Ty nejlepší babičkovské vychytávky při vaření
Jak zachránit přesolenou polévku?
Smutná situace, která potkala nejednoho kuchtíka. Polévka je téměř hotová a vy zjistíte, že je přece jen trochu víc slaná, než by bylo záhodno. Číst dál…
Na vaření druhé várky není čas a komu by se taky chtělo. Nejjednodušším řesšením je v tomto případě cukr! Abychom byli přesnější, na lžíci dejte kostku cukru, ponořte do polévky a jakmile se začně rozpouštět, vyndejte ji a případně použijte další. Velmi dobře může posloužit také chléb nebo mrkev. |
Zahušťování bez mouky
Klasickou radou babiček je při vaření dát například do omáčky více zeleniny, která ji po rozmixování přirozeně zahustí. Dají se použít také chlebové kůrky, ale pozor – jídlo se díky tomu velmi rychle kazí a musí se tak zkonzumovat co nejdříve. Číst dál…
Babičky také používaly k zahuštění pokrmů různé kaše, například pohankovou. Stejně tak poslouží i nastrouhaný brambor, který navíc neovlivní chuť jídla. K zahušťování se dá použít také samotný škrob, který se, rozmíchaný ve vodě nebo mléce, hodí také do sladkých pokrmů. Pro zahuštění smetanových omáček velmi dobře pomůže zakysaná smetana. |
Cibule – jak udržet oči suché a připravit ji dokřupava?
Proti pláči dobře zabere, když cibuli před krájením dáme do horké trouby nebo do mrazáku. Doporučujeme také často oplachovat při krájení nůž vodou a ideálně jej i nahřát. Číst dál…
Další radou, jak zabránit pláči při krájení cibule, je vložit si do úst kousek chleba a pomalu jej žvýkat. Máte-li rádi křupavou cibulku, při přípravě ji nesolte, aby nepustila vodu. Právě tím ztrácí na své křupavosti. Pokud připravujeme cibuli na posypání jídla, a chceme ji mít krásně „dozlatova“, stačí ji před samotným smažením trochu pocukrovat nebo zaprášit moukou. Díky tomu rychleji zhnědne a zůstane úžasně křupavá. |
Jak se zbavit česnekového pachu?
Pro očištění prkénka od česnekového odéru jej omyjte citrónovou šťávou. Z rukou je pak možné česnekový pach dostat jejich vydrhnutím plátkem syrové brambory. Číst dál…
Další možností je ruce můžeme omýt vlažnou vodou, natřít je olejem a posypat cukrem. Chvíli počkejte a nakonec běžně umyjte. Zajímavým pomocníkem proti česnekovému pachu je zubní pasta – tou si umyjte ruce místo mýdla. A co se zápachem z úst? Skvěle jej neutralizuje petrželka, kterou rozžvýkejte. Pomůže i mléko nebo kávové zrno. |
Aby mléko neutíkalo po plotně
Komu mléko „neuteklo“ z hrne, ať se přihlásí. Rada je jednoduchá – stačí okraj hrnce potřít máslem a nehoda je zažehnána. Máslem potřete také dno hrnce, zabráníte tak připálení. Mléko se nesrazí, pokud do něj přidáme kostku cukru.
Ztvrdlý sýr nemá nikdo rád
Když vám ztvrdne sýr, vložíte jej na pár hodin do mléka. Sýr opět krásně změkne. Případně můžeme takový sýr nastrouhat a použít na dochucení smetanových polévek či omáček.
Jak zabránit, aby sádlo nestříkalo?
Aby sádlo či olej při zahřátí neprskaly, stačí do pánve vložit pár párátek nebo špetku soli. Stejně dobře nám poslouží i kousek chlebové kůrky.
Jak uvařit vejce natvrdo, a aby nepopraskalo? A jak poznat čerstvá vejce od zkažených?
Kouzlo je v tom, že vejce necháte ohřát na pokojovou teplotu. Poté můžete do vlažné vody na vaření přidat trochu octa nebo soli. Případně můžeme propíchnout špičku vajíčka tenkou jehlou. A jak je to s tou čerstvostí?
Čerstvost vajec si můžeme ověřit buď ve sklenici s vodou, kdy:
Při rozklepnutí pak staří a čerstvost odhadneme dle barvy a podoby žloutku.
|
Upozornění k Zásilkovně: Na Zásilkovnu lze objednat zboží v maximální hmotnosti 9,5 kg ze všech aktuálních akcí velkoobchodu POHODA (akce zde). Pokud je vaše objednávka objemnější, volte ostatní možnosti dopravy.
Adresa pro případné vrácení zboží:
POHODA - Jakub Starý, U Tonasa 564, 403 31 Ústí nad Labem
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.