Kurz je zaměřený na přípravu espressa s domácím vybavením. Na profesionálním kávovaru a mlýnku si ukážete jak připravit kvalitní
espresso, vysvětlíte si, jaké faktory ovlivňují výslednou chuť a kvalitu, základní souvislosti mezi teplotou, tlakem, časem extrakce,
hmotností kávy, hrubostí mletí atd.
Naučíte se správně vyšlehat mléko, vysvětlíte si,
jaké základní kávové nápoje existují, a zkusíte si latte art (kreslení
mlékem). To vše praktickou formou tak, abyste byli schopni si doma připravit
výbornou ranní kávu během chvilky.
Domácí vybavení vám sice dokáže přinést espresso až do vaší kuchyně, ale mnohdy v kvalitě, která pro vás není
uspokojivá. Proto si v tomto kurzu ukážete i přípravu na domácím
mlýnku a kávovaru, vysvětlíte si, jaké jsou jejich nedostatky a jaké triky
můžete využít pro jejich překonání. Také si ukážete základy údržby
mlýnku a kávovaru.
Kurz je vhodný jak pro ty, kteří už základy znají, tak i pro úplné začátečníky, kteří třeba ani nikdy espresso
nepřipravovali. Samozřejmě během kurzu každý ochutná a vypije hodně
kávy a bude pro vás připraveno i drobné občerstvení.
|