Je nám to líto, ale nabídka už vypršela. Její detail si můžete prohlédnout níže.

Keramický kvašák vyrobený v ČR: hrnec ke kvašení zelí a zeleniny, obj. 1,2 l

4,9 / 5 KERAT Keramika 186 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku KERAT Keramika

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku
Český výrobek

Přehled nabídky Český výrobek

Varianta:

Kvášák (1,2 litru) – Medová hnědá
Ukončeno
699 Kč

V ceně varianty:

Hrnec kvašák

  • Užívá se ke kvašení zelí, ale i zeleniny
  • Objem: 1,2 litru
  • Obsahuje:
    • hrnec
    • klapku s tyčkou na stlačení
    • pokličku
    • gumu
    • návod
  • Materiál: keramická hlína
  • Výrobce: KERAT Keramika 

Doručení:

Osobní odběr na provozovně
Zdarma (3 prac. dny)

Osobní odběr Zásilkovna (7769 poboček)
90 Kč (4 prac. dny)

Česká pošta
150 Kč (4 prac. dny)

Místo osobního odběru:

KERAT Keramika

Stavitelská 6, Praha - Dejvice

Doručuje obchod:

5,0

Super domluva, spokojenost maximalní. Rychlost.

František
Keramická dílna s historií od roku 1789
Proces kvašení v hrnci trvá jeden týden
Kvašená zelenina obsahuje probiotické kultury

Možná vás ještě nenapadlo kvasit zeleninu. Ale až uvidíte tyhle krásné kvašáky, budete je chtít domů a budete to chtít zkusit!

Je to snadné, je to superzdravé a s těmito hrnci navíc i na pohled krásné! Kvašáky měly doma už naše babičky, teď se do českých domácností vrací, protože věhlas kvašené zeleniny (chcete-li pickels) se šíří rychlostí blesku. A ne pro nic za nic – kvašené zelí a další zelenina má prokazatelně příznivé účinky na lidské tělo, podporuje zažívání i imunitu a k tomu skvěle chutná.  

Hrnce s objemem 1,2 litru vyrábí v keramickém ateliéru KERAT, který je jedním z nejstarších v ČR. Jeho historie sahá do roku 1789.

Jak s kvašákem pracovat?

Nemůže to být snazší. Nakrouháte půlku hlávky zelí, přidáte špetku kmínu, jednu cibuli a 1,5 polévkové lžíce nejlépe mořské soli. Promícháte a po 30 minutách, až zelí pustí šťávu, vložíte do kvašáku a necháte v pokojové teplotě. Po týdnu je proces kvašení ukončen a můžete se do zelí s chutí pustit, případně ho přendat do zavařovacích sklenic. Celý návod je samozřejmě součástí výrobku.

Proč jíst kvašenou zeleninu?

Příznivé účinky kysaného zelí jsou známy už po generace. Šťáva z něj působí nejen na žaludeční potíže, je také bohatým zdrojem vitaminů, především vitaminu C. To z něj v zimě a v období chřipek dělá dokonalý nástroj k posílení imunity. Doplní však i hořčík, železo, zinek, fosfor, draslík nebo vápník.

Kysané zelí a jakákoliv jiná kvašená zelenina obsahuje tzv. probiotické kultury. Tedy se řadí mezi probiotika, látky produkující kyselinu mléčnou, která podporuje vstřebávání vápníku a železa. Obnovují rovněž poškozené tlusté střevo, podporují trávení bílkovin a cukrů a vytvářejí antimikrobiální látky tlumící růst patogenních bakterií. Prospěšné jsou pro zažívání a pro některé ekzémy a pro posílení imunity vůbec. Účinky kvašené zeleniny jsou téměř nekonečné.

    Adresa pro případné vrácení zboží:

    KERAT Keramika, Stavitelská 1099/6, Praha 6 Dejvice 160000 (tel: 602 376 670)

    Alergeny
    1

    Obiloviny obsahující lepek

    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

    2

    Korýši

    a výrobky z nich

    3

    Vejce

    a výrobky z nich

    4

    Ryby

    a výrobky z nich

    5

    Podzemnice olejná (Arašídy)

    a výrobky z nich

    6

    Sójové boby (Sója)

    a výrobky z nich

    7

    Mléko

    a výrobky z něj

    8

    Skořápkové plody

    mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

    9

    Celer

    a výrobky z něj

    10

    Hořčice

    a výrobky z ní

    11

    Sezamová semena (Sezam)

    a výrobky z nich

    12

    Oxid siřičitý a siřičitany

    v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

    13

    Vlčí bob (Lupina)

    a výrobky z něj

    14

    Měkkýši

    a výrobky z nich

    Upozornění:

    Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.