

Dlouhodobé používání ironie může být pro člověka toxické. U aronie se prokázal opak.
Dbejte o své zdraví a vyzkoušejte přírodní všelék s poetickým názvem, který k vám doputoval až ze stejnojmenné řecké bio farmy. Aronie je silný přírodní antioxidant. Plody mají naprosto nezaměnitelnou ovocnou sladkokyselou chuť a velice bohatý obsah fytochemikálií, zejména antokyanů a polyfenolů, které jsou zdraví prospěšné.

Aronie obsahuje velké množství látek, jako vitamin C, vitamin B2, vitamin B6, niacin, vitamin E, vitamin P, jód, vápník, hořčík. fosfor, železo, pektin a další.
Obsažené fytochemikálie jsou čistě přírodní, vysoce aktivní látky, které pomáhají chránit organismus před onemocněními, potlačují a blokují nemoc.
Napomáhají:
- léčbě křečových žil
- snižování krevního tlaku
- úpravě krevního oběhu
- nápravě proti kornatění cév
- snižování cholesterolu
- správné funkci jater
- snížení stresu
- zpomalování stárnutí organismu
Přečtěte si o účincích aronie více:
Aronie jako bohatý zdroj antioxidantů může být prospěšná ke snížení rizika onemocnění způsobeného oxidačním stresem. Mezi případy, kde se podle hodnocení předběžných výsledků ukazují výhody antokyanů v aroniích je například kolorektální karcinom (Lala et al. 2006) a kardiovaskulární choroby (Bell & Gochenaur 2006), chronické záněty (Han et al. 2005), žaludeční poruchy (peptický vřed) (Valcheva-Kuzmanova et al. 2005), zánět oka (uveitis) (Ohgami et al. 2005) a jaterní selhání (Valcheva-Kuzmanova et al. 2004). Při měření antioxidační síly (kapacity absorpce kyslíkových radikálů) vykazuje aronie jednu z nejvyšších dosud zaznamenaných hodnot. Plody aronie mají vysoký obsah vitamínu C a antioxidantů. Aronie je předmětem zájmu vědců díky svému temně purpurovému, téměř černému zbarvení, který vzniká z vysokého obsahu fenolických sloučenin, zejména antokyanů. Celkový obsah antokyanů je 1480 mg na 100 g čerstvých plodů a proanthocyanidinů 664 mg na 100 g. Obě hodnoty patří k nejvyšším měřeným množstvím v rostlinách do jara 2009. Analýza antokyanů v aroniích zjistila tyto jednotlivé chemické látky (u nichž je známo, že se vyskytují v rostlinách): cyanidin-3-galactoside, epicatechin, kofeinová kyselina, quercetin, delfinidin, petunidin, pelargonidin, peonidin a malvidin. Všechny jsou ze skupiny flavonoidů, jsou to fenolické antioxidanty. Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 196,78 kJ /47,05 kcal; sacharidy 9,6 g; bílkoviny 1,4 g; tuky 0,5 g; vláknina 5,3 g; vitamín E 1,17 mg; vitamín C 21 mg; vitamín B9 25 µg; beta-karoten 128 µg; vápník 30 mg; hořčík 20 mg; sodík 1 mg; draslík 162 mg; železo 0,62 mg; zinek 0,53 mg; mangan 0,65 mg |
Adresa pro případné vrácení zboží:
Alena Zdráhalová, Nerudova 940/7, 500 02, Hradec Králové