Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Vyjížďky na koni v přírodě pro začátečníky i pokročilé

5,0 / 5 Jezdecký areál Míšánek z.s. Dobříš  (mapa) 60 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Děti
Storno podmínky
Benefity
Adéla Brychcinova

Dobrý večer,mám dva dotazy první jestli fungujete popř.kdy asi cca začnete.A potom co se týče vyjížďky je o mnoho těžší jezdit bezudidlove.Umim všechny chody koně ale s udidlem.Predem děkuji.Adéla.

Jezdecký areál Míšánek z.s.

Dobrý den :), v provozu jsme od 1.4.2020. Omezení tu máme takovéto – vstup pouze pro jezdce s max jednou osobou v doprovodu. S rouškou a v rukavicích.
Hodně zjednodušeně:): Jízda s udidlem – jezdec musí umět s udidlem zacházet, je třeba citlivých pobídek. Kůň je v režimu „práce“, kdy pracuje celé tělo koně vč zádi. Udidlo vždy v hubě musí pracovat, kůň musí slinit. Při přilnavé otěži kůň vyklání krk, tzv se zabaluje, tím se mění postoj koně a chody mají jiný styl. Při nevhodném zacházení udidla je udidlo zbraň – kůň žije ve strachu, bolesti, dochází k přetěžování krčních obratlů, může docházet k tuhnutí koně a tím více bolestí v zádech – blokace apod. Výhoda udidla – povely kůň vykonává rychleji, efektivněji, rychleji „nasvaluje“. Jízda bez udidla – kůň je uvolněný v krku, kontakt otěžemi minimální,. Téměř se tím nedá koni ublížit nevhodným zacházením, takže vhodný pro časté střídání jezdců. Avšak kůň hůře zapojuje záď, může jet se zvednutou hlavou a tím jezdec může koni více prosedávat páteř. Nevýhodou – kůň reaguje pomaleji, když nechce poslechnout neposlechne :). Občas je potřeba použít více sily k zabrždění koně.
Naše koně jsou zvyklí jezdit bez sedel, bez ohlávky, zkrátka „nadivoko“, občas je to adrenalin :D, ale ten pocit toho souznění stojí za to. Čím méně „donucovacích“ pomůcek na koni používáme, tím více je kůň kámoš, kterému důvěřujeme a on nám. U nás to není jen o ohlávce, ale o úplně jiném stylu řízení (levá noha aby kůň šel vpravo…)

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru