
Termín
Platnost do 30. 6. 2020.
V ceně
- Výklad o původu kávy
- Historie kávovníku – kde byl objeven a jak se přišlo na pražení kávy. Vysvětlí vám, odkud káva v dnešní době pochází, jaké jsou ideální klimatické podmínky pro pěstování kávovníku a jak klima ovlivní chuť zrna.
- Rozdíly mezi druhy zrn
- Co očekávat od arabiky a robusty a jak s ní zacházet při přípravě kávového nápoje.
- Metody zpracování
- Co vše ovlivní metoda zpracování při sklizni a čím vším si musí projít farmář než dojde k úrodě.
- Ukázka pražení kávy
- Klasické pražení kávy na nejmodernější pražičce Giesen.
- Cupping
- Ochutnání pražené kávy dle předepsaných norem.
- Zlepšíte senzoriku, zjistíte potencionální chutě a aroma kávy a určíte, na jakou přípravu se dané zrno hodí.
- Jako dárek
- Každý uchazeč obdrží jako poděkování za účast vzoreček čerstvě upražené kávy.
Délka 60–90 minut.
- Rezervace: termín si zamluvte na e‑mailu micgare@email.cz
- Exkurze probíhají od pondělí do pátku v čase 10:00–16:00
- Místo konání na adrese: V Celnici 3, Praha 1 v suterénních prostorech francouzské restaurace La Gare
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 30. 6. 2020.
V ceně
- Výklad o původu kávy
- Historie kávovníku – kde byl objeven a jak se přišlo na pražení kávy. Vysvětlí vám, odkud káva v dnešní době pochází, jaké jsou ideální klimatické podmínky pro pěstování kávovníku a jak klima ovlivní chuť zrna.
- Rozdíly mezi druhy zrn
- Co očekávat od arabiky a robusty a jak s ní zacházet při přípravě kávového nápoje.
- Metody zpracování
- Co vše ovlivní metoda zpracování při sklizni a čím vším si musí projít farmář než dojde k úrodě.
- Ukázka pražení kávy
- Klasické pražení kávy na nejmodernější pražičce Giesen.
- Cupping
- Ochutnání pražené kávy dle předepsaných norem.
- Zlepšíte senzoriku, zjistíte potencionální chutě a aroma kávy a určíte, na jakou přípravu se dané zrno hodí.
- Jako dárek
- Každý uchazeč obdrží jako poděkování za účast vzoreček čerstvě upražené kávy.
Délka 60–90 minut.
- Rezervace: termín si zamluvte na e‑mailu micgare@email.cz
- Exkurze probíhají od pondělí do pátku v čase 10:00–16:00
- Místo konání na adrese: V Celnici 3, Praha 1 v suterénních prostorech francouzské restaurace La Gare
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Když se káva dobře praží – nikdo se jí nenabaží!
Jakou cestu musí urazit káva, aby zavoněla ve vašem šálku? Navštivte staroměstskou pražírnu kávy Made In Coffee, kde vybírají zrna kávy z koutů celého světa. Teprve správným výběrem a pražením si zachovává maximálně přirozenou chuť – na 60minutové exkurzi nahlédnete do světa nejoblíbenějšího nápoje na světě.
Dozvíte se něco o historii kávovníku, co je to arabika a robusta a jak metoda zpracování ovlivňuje vlastnosti kávy. Čeká vás taky praktická ukázka moderního pražení. Kávu také ochutnáte a nakonec si odnesete malý dárek.