







Jak se vyrábí mošty od Ovocňáku? Poctivě a z vlastního ovoce.
Šťavnaté dobroty od Ovocňáku neobsahují chemické konzervanty a přesto vydrží čerstvé celý rok. Jaké je jejich výrobní tajemství? České ovoce, ruční sklizeň, chytré skladování, technologické zpracování, šetrná pasterace a bleskové plnění do 3,5 minut od vylisování.
Mezi hlavní produkty Ovocňáku patří mošty, pyré a ovocné plátky. Všechny chutnají čerstvě a neobsahují žádný přidaný cukr. A chutnají vždycky jen po ovoci, ze kterého jsou vyrobené. Nemají totiž nic navíc, jen 100 % ovoce.
Ovoce používané v produktech Ovocňáku vyrostlo na jižní Moravě, v CHKO Bílé Karpaty a blízkém okolí. A díky tomu, že se jedná o rodinnou firmu, můžete počítat s tou nejvyšší kvalitou. K výrobkům se chovají přesně s takovou péčí, jakou si křehké ovoce zaslouží.
Balení, ve kterém se k vám mošt dostane, se odborně nazývá bag-in-box. Jeho hlavní předností je schopnost uchovat mošt v nezměněné kvalitě po velmi dlouhou dobu. Jak je to možné?
Mošt je po vylisování ošetřený pasterací při 82 °C
a okamžitě plněn do potravinářského pytle, který je vakuově uzavřen
výpustným ventilem. Vak je následně vložen do kartónové krabice, která
zabraňuje přístupu světla. Takto vyrobený, ošetřený a uložený mošt je
možné skladovat až 12 měsíců, aniž by se změnila jeho
chuť, obsah vitamínů a čerstvost.
Obal zamezuje oxidaci, která je hlavní příčinou znehodnocování potravin. Po otevření čepujete mošt ventilem, který zamezuje přístupu vzduchu do pytle. Pytel se kolem tekutiny totiž smrskává až do úplného vyčerpání svého obsahu. Díky tomu vám vydrží po otevření čerstvý až 4 týdny.
Vyzkoušejte vánoční speciály
Limitovaná edice Jablko se zázvorem a Jablko s vánočním kořením se hodí také jako horký nápoj na zahřátí, chuť koření se tím zintenzivní. A co teprve „dospělácká” varianta v kombinaci s něčím ostřejším? I na to se mošty od Ovocňáku perfektně hodí. Na krabici najdete i speciální místo pro věnování nebo logo, takže mošt můžete využít i jako originální dárek pro firemní partnery.
Ovocňák s medem a kořením pořádně zahřejete, ale nemusíte vařit. Odstavíte z plotny a vmícháte med, přidáte alkohol a dozdobíte sušeným nebo kandovaným ovocem. Podává se ve skleničce. |
Pomeranč a jablko důkladně opláchněte. Nakrájejte na kolečka či kostičky a společně s moštem přiveďte k varu. Ihned odstavte a nechte mírně zchladnout. Přimíchejte cukr a rum podle chuti. Můžete přecedit. Podává se ve sklenicích. |
Adresa pro případné vrácení zboží:
TOKO AGRI a.s. 687 32 Rudice 36