Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Food Film Fest: filmová podívaná s ochutnávkami, diskuzemi a taškou dárků

4,9 / 5 Food Film Fest Praha - Dejvice  (mapa) 24 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Food Film Fest

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianty (7)

Jí se prý také očima. Ale zvláště u filmů o jídle potěší, když platí: „Co na plátně, to na jazyku!“

Food Film Fest – to je filmový festival, ze kterého oči i chuťové buňky přecházejí. Letošní 4. ročník se ponese ve znamení superpotravin, 30. 11. se tedy v Národní technické knihovně máte na co těšit. Čekají vás nejen zajímavé snímky, ale i spousta diskuzí, tematické degustace a taška plná pozorností.

Filmy plné informací o trendech a potravinách

Vitamánie: Lesk a bída vitamínů

Vitamín A: pilulka, která zachránila miliony lidí před slepotou. Předávkování vitamínem A je ale smrtelné. Také u vitamínů zkrátka platí, že správné dávkování je klíč. Víme ale všichni, jak s nimi správně zacházet? Film “Vitamánie: Lesk a bída vitamínů” vyvrací leckteré mýty o potravinových doplňcích a ukazuje, jak s vitamíny zacházet tak, aby nám skutečně pomáhaly.

Hosté

Vanilka – Honba za hnědým zlatem

Domovem vanilky je Madagaskar; pochází odtud 80 % světové produkce. Nikde jinde nenajdete tak ideální podmínky pro její pěstování. Místní moc dobře vědí, jaká je po ní v Evropě poptávka: kilo “hnědého zlata” dnes koupíte za 670 eur!

Na ostrově je pěstování vanilky jednou z mála možností, jak si vydělat. Lukrativní úroda však láká i zloděje, mafie a úplatné politiky. Film “Vanilka – Honba za hnědým zlatem” vám ukáže leckdy temné příběhy v pozadí celosvětově oblíbené legendy mezi kořeními.

Hosté

Sojalismus

Čínská skupina Shnaghuai-WH nedávno koupila největšího výrobce vepřového v USA – korporaci Smithfield. V Číně se totiž zkonzumuje dvakrát víc masa než v USA – a pořád to roste. Hlavní surovinou pro zvířecí krmivo – a tudíž i pro lidskou výživu – je sója. Proto masová produkce a pěstování sóji tvoří globální systém, který postupně přeměňuje planetu v jednu velkou továrnu na jídlo.

Film se všeříkajícím názvem “Sojalismus” ukazuje, jak se podle tvůrců “svět stává jedním velkým prasečím chlívkem, kde korporace využívají sóju, jako by to byla jediná potravina na světě.”

Řetězec superpotravin 

Superpotraviny – každou chvíli přicházejí výživoví specialisté i samozvané celebrity s objevem nějaké potraviny, která má prý zázračné vlastnosti. Netloustne se po ní, a kdo se jí cpe od rána do večera, bude žít navěky. Stejně je to s quinoou – jednou z hlavních hvězd filmu “Superfood Chain”. Co se ale stane, když se z vaší lokální plodiny stane poklad, o který mají zájem globální zemědělské korporace nebo státy, jako je Čína, USA či Španělsko?

Hosté

Mikrobiota: Úžasná moc střev

Žil byl před miliardami let mikrob. Začal se shlukovat s kolegy … a ejhle bylo to dobré. Začal se obalovat vrstvami spřízněných organismů… a ejhle, bylo to ještě lepší. Začal si vytvářet orgány, prosíťoval se neurony, zabalil se do kůže… a bylo to pořád lepší a lepší. Až jednou, docela nedávno si uvědomil sama sebe a pravil: Ejhle, člověk…

A dnes se můžeme jen ptát, zda „my” jsme ona obálka, nabalená věky… nebo jsme spíše ti mikrobi, kteří pod obálkou putují časem?

Jisté je, že se ta naše lidská obálka vyvinula v souladu mikroorganismy uvnitř a bez nich by ani nebyla zdravá. Za obskurními jmény – fecali bacterium, roseburia, akkermansia muciniphila – se skrývají neviditelní pomocníci, kteří by mohli přinést revoluci v medicíně. Tedy pokud je náš moderní životní styl dřív nevyhladí. Víte, jak se správně o svůj mikrobiom starat, čím ho krmit?

Hosté

Lovec aromat – Sous Vide

Zdeňku Marcínovi jsou aromata osudem, jeho virtuózní technika vaření se soustředí právě na jejich lov, na jejich přípravu i na jejich uchovávání. A metoda sous-vide (nebo-li vaření ve vakuu) se v jeho podání stává symfonickým orchestrem. Pojďme se dotknout vybraných molekul v jeho orchestraci.

Jazyk vůní

Lidé dokáží rozlišit zhruba bilion vůní a zápachů, ale většině lidí činí potíže je popsat slovy. Film Jazyk vůní sezval 19 předních odborníků a ikonických značek, aby se zaměřili na jedno silné téma: vůni. Jak můžeme s pomocí principů inkluzivního designu vytvořit nový, objektivní jazyk vůní? Vůně nás provází celým životem – vztahy, komunikace, vzpomínky – ano, i tohle všechno je ovlivněno vůněmi.

Hosté

Volání vína

“Nic do vína nepřidávám. Hrozny pošlapu nohama. Nepřidávám žádné siřičitany, jen trochu přírodní síry kvůli octomilkám.” Do vinic po celém světě nastoupili mladí a nadšení rebelové, kteří vyrábějí to, co sami milují: přírodní víno bez chemie a čehokoliv navíc. Tvůrci francouzského filmu “Volání vína” navštívili několik zástupců generace vinařů, pro něž je “terroir” vším – jak v dobrém, tak ve zlém.

Hosté

Nahoru