2 různé kuchařské show v Presto Meat marketu: degustace i skvělá podívaná
Přehled nabídky
Že profesionálně připravené jídlo je pastva pro oči i mlsný jazýček, to je známá věc. Ale víte, že může být i skvělou zábavou?
Při vaření si možná moc zábavy neužijete, teď tomu bude ale jinak: vařit totiž nebudete vy. Při kuchařsko-řeznických show v Presto meat marketu se toho chopí profesionál, na vás bude jen všechny ty dobroty ochutnávat. Vybírat můžete ze dvou témat show: maso a steaky nebo kuchyni středomoří (mediterán).
3,5 hodiny zábavy a ochutnávek
Šéfkuchař Martin Kincl pro vás připraví 5chodové menu a ukáže vám, jak moderní pokrmy vznikají: kromě jejich přípravy si hezky zblízka omrknete i servírování a zdobení. Ke každému chodu ochutnáte také doporučené kvalitní víno, které s jídlem ladí.
Pro kterou show se tedy rozhodnete?
- Maso a steaky moderní gastronomie, menu:
- Kachní prsa na salátu s hráškovými lusky, jarní cibulkou a tamarindovým dresinkem (víno – Sauvignon Blanc)
- Pomalu tažené telecí hrudí v omačce kikomman, podávané s wasabi springroll, okurkovým pickle a salátkem z mořských řas wakame (víno Pinot Noir)
- Vepřová panenka ve slanině, podávaná s pastyňákovým pyré, ragú z květáku a rozinek, zdobená omáčkou demi-glace (víno Malbec)
- Hovězí Rump steak, podávaný s grilovanou polentou, lanýžovou omáčkou s liškami (víno Primitivo)
- Flambovaný ananas zdobený limetovým creme fraiche a lístky máty ( Proseco D.O.C.)
- Mediterán (Francie, Itálie, Řecko,
Španělsko), menu:
- Selečí hřbet v italské pancette připravovaný metodou sous vide na krémovém risottu s kozím sýrem, glazovanou řepou a lístky rukoly. (víno Pinot Grigio)
- Grilované peruanské kalamáry na paprikovém coulis s nokem štouchaných citronových brambor s rukolou (víno Fruit de Mer)
- Konfit z hovězích líček podávaný s parmazánovou tortelinou na rajčatové omáčce s telecím juice a lístky bazalky (víno Montepulciano)
- Vyzrálý (30 dní stařený nízký roštěnec) podávaný s cuketovým suflé zdobený šalotkovou omáčkou a glazovanou mrkvičkou na rozmarýnu (víno Chianti)
- Profiteroles z odpalovaného těsta, plněné čokoládovým kréme, zdobené mascarpone a jahodovým tataráčkem
Přečtěte si více o zkušeném kuchaři Martinu Kinclovi. A pokud byste raději zažili klasičtější kurz vaření, podívejte se na další Akci Presto Meat marketu.
Zkušeného kuchaře Martina Kincla můžete znát z televizního pořadu Pečeme podle hvězd. Svou profesní dráhu začal rovnou u gastronomických mistrů – po škole jeho kroky neomylně zamířily do exkluzivní francouzské restaurace, odkud se vzápětí vypravil na zkušenou do světa. Vařil v podnicích v Itálii, Francii, Španělsku či Kostarice, kde měl i vlastí restauraci. Současně kromě Presto kurzů vaření otevřel také gurmánské řeznictví a bistro Presto meat–market v blízkosti centra Prahy. |