Jako předkrm jízda do 50 metrů, jako hlavní chod věžičky z ptačí perspektivy a výhled do dáli jako dezert. A k tomu skvělé jídlo!
Připravte se na neskutečný zážitek kombinující skvostné jídlo s vysoce netradičním prostředím! Před vámi 4chodové menu od špičkového šéfkuchaře, který vařil v michelinských podnicích, pod vámi zeleň Riegrových sadů a kolem vás? Nic! Jen vzduch a výhled, který vám vyrazí dech. To je Dinner in the Sky, večeře podávaná na plošině až 50 m nad zemí.
Plošina bude v Praze od 5. do 22. září 2019, vrací se sem opět po roce, protože putuje po světě. Zákazníci, kteří si večeři ve výšce vychutnali v předchozích letech, jsou nadšení: „Skutečně jedinečné, předčilo očekávání, a to jsem už leccos zažila (jak z hlediska enogastronomie, tak i v oblasti extrémních a adrenalinových aktivit). Možná zaslechnete názory, že je to předražené, profláklé apod. – nevěřit :) Byli jsme velmi spokojeni.“ Arianne, 8. 9. 2017
Večeře v oblacích
A co vás vlastně čeká? Usednete na vyhlídkovou plošinu a necháte se jeřábem vynést do úctyhodné výšky. Nebudou kolem vás žádné zdi ani pevná zem pod nohama.
Tím ale zážitek zdaleka nekončí. Uprostřed plošiny se budou zručně ohánět kuchaři z pražské restaurace Gallery 44 (a možná se vám poštěstí natrefit i na šéfkuchaře Manela Lina osobně), kteří vám připraví a naservírují 4chodovou večeři. Nebeský barman k ní přidá skleničku vína i nealka, aby byla atmosféra dokonalá. Celá akce trvá 60 minut a nechá ve vás hluboký dojem.
Tip: Dobře se oblékněte, nahoře je chladněji než dole.
Na čem si pochutnáte
Letošní menu připravil talentovaný portugalský šéfkuchař Manel Lino, který vařil v restauracích ověnčených michelinskými hvězdami, například Mugaritz nebo El Celler de can Roca či pod vedením věhlasné katalánské šéfkuchařky Carme Ruscalleda. V Praze hostuje v restauraci Gallery 44.
A co se bude podávat?
- Marinované tygří krevety s tomatovým dashi, dušeným pórkem a zelenými olivami (pro vegetariány místo krevet feta sýr)
- Pečené barevné mrkve s dvojí quinoou, omáčka z kokosového mléka a kmínu, zeleninový vývar
- Pečený entrecôte s restovanými houbami shimeji, hlívou ústřičnou, pyré z jedlých kaštanů, omáčka bordelaise – demi-glace vyšlehaný s morkem a pažitkou (pro vegetariány místo hovězího masa lilek s teriyaki omáčkou)
- Zmrzlina z balsamica z portského vína, sněhové pusinky z červené řepy
Není se čeho bát
Nespadne to s námi? Nespadne! Plošinu jistí jeřáb a 16 ocelových lan, budete v bezpečí. Navíc si zapnete bezpečnostní pásy.