Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Exkurze v pivovaru Rychnov: hodinová prohlídka, degustace i litr piva s sebou

5,0 / 5 Pivní šenk Rychnovský pivovar Rychnov nad Kněžnou  (mapa) 7 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Pivní šenk Rychnovský pivovar

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

5,0

Líbil se mi celkově výklad průvodce…

Helena
Ochutnáte tři druhy piva přímo z tanku
Historie rychnovského pivovaru sahá do 16. století
Veškeré pivo je bez konzervačních látek
Varianty (2)
Ochutnáte tři druhy piva přímo z tanku
Historie rychnovského pivovaru sahá do 16. století
Veškeré pivo je bez konzervačních látek

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří. Tak co tomu varu i zdaru trochu nakouknout pod pokličku?

Chcete-li se dozvědět vše o výrobě, zrání a skladování piva, vyrazte na prohlídku rychnovského pivovaru. Zabere vám zhruba 45–60 minut, prohlédnete si varnu, spilku s kvasnými káděmi a pivní sklep, a ochutnáte tři druhy piva přímo z tanku, a to 10° Zilvar, 11° Kaštan a 12° Kněžnu. 

Exkurzi pak můžete rozšířit i o návštěvu lihovaru spojenou s ochutnávkou místní pálenky. Ovocná pálenka vás určitě osloví a zejména pak specialita pana majitele „Pivovice – Mikšovka“

O Rychnovském pivovaru

Samotná historie rychnovského pivovaru sahá do 16. století, kdy byl tehdejší zámek přebudován Kolowratskou vrchností na pivovar. Od té doby provozovali pivovar různí nájemníci, a to až do roku 1918. V tomto roce pivovar odkoupil Jan Mikš a celý jej zrekonstruoval. Z rychnovského pivovaru se tak stal vyhlášený pivovar středně velkého typu s ročním výstavem 15.000 hektolitrů piva. Již tehdy si tu mohli příznivci zlatavého moku vychutnávat 10° světlé výčepní pivo, 12° světlý ležák, 13° Březňák a 14° tmavý Porter.

V roce 1948 byl pivovar znárodněn, o 14 let později se tu pivo přestalo vařit, veškeré moderní zařízení bylo odstraněno a pivovar byl přebudován na sodovkárnu. Nikdo se však o areál nestaral, a tak když jej v roce 1993 získala rodina Mikšových v rámci restituce zpět, byl v dezolátním stavu.

Ujal se jej však vnuk Jana Mikše, který areál zrekonstruoval a uvedl budovu pivovaru do původního stavu před jeho devastací. Od roku 2001 rozšířil provoz sodovkárny o výrobu sirupů, o dva roky později vybudoval pěstitelskou palírnu a pěstitelský lihovar. V červnu 2008 pak byla založena společnost Městský Podorlický pivovar s.r.o. a současně rozšířeny technologické části sklepa, takže nyní se může rychnovský pivovar chlubit výrobou 1.500 až 2.100 hektolitrů piva ročně.

Bohatý sortiment uspokojí všechny pivaře

Osvěžte se zlatavým mokem těch nejvyšších kvalit, vyráběným pouze z českých surovin. Veškeré druhy piva, které rychnovský pivovar vyrábí, jsou nefiltrované a bez konzervačních a stabilizačních prostředků a jakýchkoliv náhražek. Těšit se tak můžete na 10° Rychnovský Zilvar ze dvou druhů chmele,  11° polotmavý Rychnovský Kaštan speciální sladkohořké chuti,  12° Rychnovskou Kněžnu výrazné hořkosti, plné chuti a ostrého řízu, či sváteční více jak 15° speciál nesoucí název Rychnovský Habrovák, vyrobený z mladiny a vynikající barvou granátu.

K výročí sta let od začátku vaření piva rodinou Mikšů bylo zahájeno vaření Kvardianu, který je vyroben z několika druhů karamelových sladů a díky upravenému varnímu postupu má Kvardian vyváženou sladko-hořkou chuť. 

Nahoru