Ochutnáte 4 řemeslná piva, 12 piv si odnesete domů
Zákazníci nadšeně hodnotí výklad průvodce
Tahle exkurze bude mít říz!
Taky si rádi dáte dobré pivo? Poctivý kousek s pěnou, žádný
podmírák? A víte, čím vším musí projít, než se dostane k vám?
Nakoukněte 9. 7., 23. 7., 6. 8. nebo 20. 8. pod pokličku
výroby a projděte se pivovarem Moravia, kde se k vaření piva
přistupuje poctivě a s úctou k tradičnímu řemeslu.
„Všechno naprosto super, zajímavé! Vrátíme se. :)“ –
Simona, 01/2019
Řemeslná, nefiltrovaná a nepasterovaná piva
Tak přesně taková piva v pivovaru vaří. Během 2hodinové
prohlídky je můžete neomezeně ochutnávat přímo z pivovarských
tanků.
Světle zlaté nefiltrované a nepasterované výčepní pivo českého typu
se středně výraznou sladovou a chmelovou vůní. Středně plné sladové
tělo, střední až vyšší hořkost, svěží s výbornou pitelností.
Osvěžující aroma citrusů společně s velmi dobrou plností chuti
vytváří osobitý charakter tohoto světlého ležáku. Použití metody
studeného chmelení speciální odrůdou chmele Cascade dodává pivu výraznou
hořkost, která je skvěle vyvážena sladovou plností a velmi dobrým
řízem.
Slámově světlý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák českého typu
s výrazně chmelovou a peprnou vůní. Střední až méně plné sladové
tělo s výraznou chmelovou chutí a intenzivní hořkostí. Moderní
interpretace klasického českého stylu podpořená výbornou pitelností.
Nefiltrovaný a nepasterovaný ležák se zlatou barvou, střední
hořkostí a výbornou pitelnosti. Pro poslední chmelení je použit výrazný
německý chmel Herlukes, který pivu dodává pikantně hořkou příchuť.
Slady: plzeňský, vídeňský, mnichovský
Chmely: Herkules, Saphir
Alkohol: 4,7 % obj.
Hořkost: 25 IBU
A abyste v degustaci mohli pokračovat i doma, dostanete karton
s 12 lahvemi piva Moravia a sesterského pivovaru Lucky Bastard. Ten
si po předchozí domluvě můžete odnést přímo po prohlídce, nebo později
vyzvednout v centrálním skladu v Masné ulici.
Tip: Po skončení exkurze zajděte do pivovarské
restaurace Na Kytnerce, která je asi 30 m od pivovaru.