Poznejte keltskou kuchyni: ochutnávky, prohlídka skanzenu i pečení chleba
Přehled nabídky
V čem je den 13. dubna 2019 speciální? Dokáže vás přenést do dob Keltů!
Navíc během něj ochutnáte speciality keltské kuchyně a kdoví, třeba se i naučíte vyrábět košíky nebo péct chléb. Akce, kterou pořádá Země Keltů, bude bavit jak vás, tak vaše ratolesti, v nabídce jsou proto vstupenky pro dospělé i pro děti.
Společně se naučíte, jak uvařit bylinkovou polévku či upéct medové koláčky a ukážete si i některé dříve běžné, ale dnes již prakticky zapomenuté pokrmy. Po celý den budou probíhat ochutnávky keltské kuchyně, pečení placek, střelba z luku a tradiční historické hry.
Program
- 10:00 – Otevření bran skanzenu
- 10:30 – Začátek košíkářského workshopu (bude probíhat celý den)
- 10:30 – Přednáška na téma stravování v době železné (30 min)
- 11:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu (50 min)
- 11:30 – Pečení chleba v hliněné peci
- 13:00 – Prohlídka skanzenu s archeologem (50 min)
- 14:00 – Přednáška o vaření z jarních surovin (30 min)
- 15:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu (50 min)
- 15:30 – Pečení chleba v hliněné peci, druhá várka
- 16:00 – Zavření bran skanzenu
Dobré vědět: Volná místa na košíkářský workshop jsou jistá pro předem přihlášené (pište na blanka.zelena@zemekeltu.cz), pro zájemce na místě pak podle aktuálních možností.