Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Staňte se námořníkem: 6hod. kurz Vůdce malého plavidla na Vltavě

4,5 / 5 Showcars Praha - Modřany  (mapa)

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Storno podmínky
Benefity
Marie Jančíková

Dobrý den,
jaký je to zákon, který uvádíte? Jaké jsou to testy, kterým je částečně věnována první hodina? Děkuji.

Showcars

Vůdce malého a rekreačního plavidla
Ve smyslu § 24 zákona č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů, musí být plavidlo při provozu na vodní cestě vedeno vůdcem plavidla. Způsobilost k vedení různých kategorií plavidel stanovuje vyhláška o způsobilosti osob k vedení a obsluze plavidel.
Ve smyslu § 13 vyhlášky o způsobilosti osob k vedení a obsluze plavidel je vůdce malého plavidla oprávněn vést na všech vodních cestách České republiky malá plavidla.
Pro plavbu výhradně v České republice je určen průkaz vůdce malého plavidla:
Vůdce malého plavidla je oprávněn vést v zahraničí rekreační plavidlo, (malé plavidlo, kterým není provozována koncesovaná vodní doprava):
v oblasti I – na zahraničních vnitrozemských vodních cestách, na kterých je oprávnění uznáváno, (pokud splní podmínky pro získání oprávnění vůdce malého plavidla dle níže uvedených kategorií)
v oblasti C – v pobřežních mořských vodách, na kterých je oprávnění uznáváno, do 1 námořní míle od pevniny nebo pobřežních ostrovů, do 4° Beaufortovy stupnice (pokud splní podmínky pro získání oprávnění vůdce malého plavidla dle níže uvedených kategorií a vykoná navíc teoretickou zkoušku z teorie plavby na moři). M20 opravňuje k vedení malého plavidla bez vlastního strojního pohonu a plavidla s vlastním strojním pohonem s omezením výkonu motoru do 20 kW, pokud vykonal teoretickou zkoušku. Osnova ověření praktických dovedností při vedení malého plavidla
Kategorie M
Příprava na plavbu s přihlédnutím k činnostem zajišťujícím její bezpečnost
kontrola pohonných a kormidelních zařízení,
postup činností před vyplutím, při ukončení plavby.
Manévrování s plavidlem
vedení plavidla s ohledem na vliv proudění vody, vítr, hloubku vody pod kýlem,
odvázání plavidla a odplutí od stanoviště, a připlutí na stanoviště a vyvázání plavidla, zakotvení, odplutí z kotviště, plutí v před a vzad, obrat po proudu, obrat proti proudu,
proplavení plavební komorou – vplutí, vyvázání, vyplutí,
manévrování při vplutí do přístavu a vyplutí, manévry při potkávání, míjení a předjíždění plavidel,
vydávání pokynů a povelů.
Mimořádné situace
činnost v případě nehody, kolize s jiným plavidlem,
činnost při nasednutí plavidla,
použití záchranných prostředků.

Showcars

Písemný test: Základní část určená pro kategorie M obsahuje 5 testových listů po 7 otázkách, celkem 35 otázek. Otázky jsou vybrány z otázek z předmětů plavební provoz, základy techniky a základy první pomoci. Doba na zpracování testu je maximálně 30 minut. Test je hodnocen počtem bodů, za každou správnou odpověď je přidělen 1 bod. Uchazeč „vyhověl“, dosáhl-li nejméně 30 bodů.
Zkouška pro oblast C – příbřežní plavba na moři: je určena pro držitele alespoň kategorie M nebo M20, volitelně S nebo S20. Test obsahuje 4 testové listy po 7 otázkách, celkem 28 otázek z předmětů mezinárodní námořní právo a předpisy (vybrané paragrafy zákona č. 61/2000 Sb., vybraná pravidla Úmluvy o mezinárodních pravidlech pro zabránění srážkám na moři – COLREG 1972), základy navigace a značení mořských vodních cest – systém IALA, základy meteorologie, základy bezpečnosti a záchrany života na moři. Doba na zpracování testu je maximálně 25 minut. Test je hodnocen počtem bodů, za každou správnou odpověď je přidělen 1 bod. Uchazeč „vyhověl“, dosáhl-li nejméně 24 bodů.

Marie Jančíková

Dobrý den,
chtěla bych to jako dárek pro manžela a bohužel mi unikla nabídka Slevomatu sice o 110 Kč dražší, ale celé dva dny kurzu. Zde je k dispozici 6 hodin na teorii+praxi+zkou­šku. Těch 6 hodin mi přijde strašně málo: a to ještě v 6–8 lidech na lodi, jak uvádíte. Můžete mi napsat, kolik minut bude z toho teorie, kolik minut bude držet opravadu kormidlo v ruce při 6–8 lidech na lodi? Kolik minut a jak probíhá závěrečná zkouška? Děkuji, Marie Jančíková

Showcars

Dobrý den, na teorii máme vyčleněnu 1 hodinu, seznámíme klienty se základními pravidly, značkami a testy. Praktická výuka probíhá 4 hodin, účastníci kurzu se střídají za kormidlem v celém průběhu praktické výuky a i během ní pokračujeme teorií a vše pečlivě vysvětlujeme. Závěrečná praktická zkouška se provádí na konci kurzu a trvá 1 hodinu vše vykonáváme podle legislativy a zákonů. Po složení této praktické zkoušky následuje teoretická zkouška na Státní plavební správě v daných termínech. S pozdravem, Showcars.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru