
Dobrou brandy poznáte podle toho, že z ní všem padají brandy, pardon, brady.
Scénář skvělého večera? Zhasněte většinu světel v bytě, pohodlně se usaďte v křesle, do nachystaných sklenic vláčnými pohyby rozlijte „brandy z Chile“ a přiťukněte si se starým přítelem nebo milovaným protějškem. „Chilská brandy“ Pisco je vinný destilát vyráběný v Chile z vinných hroznů aromatické odrůdy Moscatel.
V Chile se vyrábí již od 16. století – název pisco je poprvé písemně doložen roku 1684. Pisco je destilát obvykle čirý, ale zráním v dřevěných sudech dosahuje nazlátlých odstínů. Destiluje se v měděných nádobách a zásadně se neředí vodou. Výsledný obsah alkoholu dosahuje dle norem 38–48 %. Technicky je tedy pisco součástí rodiny brandy.
Pisco je základní součástí nabídky koktejlů ve všech jihoamerických restauracích, lze jej popíjet jen tak samotné, s ledem anebo jako míchaný drink – i doma můžete vyzkoušet například tradiční pisco sour (pisco s limetovou šťávou, cukrem a vaječným bílkem) nebo piscola (pisco a Coca-Cola).
![]() |
Prodej alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Při osobním převzetí zboží můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nedojde k předání zaslaného zboží.
Adresa pro případné vrácení zboží:
OpenWine, Na Střelnici 48, 77900 Olomouc