















Oslaďte si život stromem! V míze javoru se skrývá sladká síla, která vám rozproudí krev.
Tato dobrota je sladká i zdravá zároveň. Biosirup.cz pro vás přichystal balíčky, ve kterých najdete přírodní 100% javorový sirup, cukr z javorového sirupu a populární javorové bonbóny. Ideální originální dárek pro malé i velké, pro nenáročné i gurmány.
Sladká energie ukrytá v míze javorů
Javorový sirup je 100% přírodní a chutné sladidlo, které se používá místo bílého cukru. Neobsahuje žádná přidaná sladidla, barviva ani konzervační látky. Oslaďte si zdravě všechno, co vás napadne: od předkrmů až po dezerty a horké nápoje.
Javorový sirup je plný přírodních minerálních látek a vitamínů, včetně zinku, manganu a vápníku. Podle nejnovějších výzkumů
obsahuje až 54 antioxidantů s protizánětlivými účinky.
| Jeden litr čistého javorového sirupu se vyrobí odpařením vody ze 40 litrů javorové mízy. Tento javorový sirup i všechny javorové produkty jsou vyrobeny i baleny přímo v Kanadě, v provincii Quebec, která je největším producentem javorového sirupu na světě. |
Poučte se, jaké existují druhy javorového sirupu.
|
Základní rozdíl mezi jednotlivými druhy je pouze v barvě (propustnosti světla) a v chuti! V Kanadě se označuje: Light, Medium, Amber, Dark a v USA: Grade A, B, C.
Rozdíly v druzích tedy nevznikají ředěním a následnou změnou kvality. Různé druhy sirupu produkuje samotný strom a všechny druhy jsou stejně kvalitní. Všechny druhy 100% javorového sirupu mají stejnou hladinu přírodního cukru, která je 66 %. Skladování Javorový sirup patří k super potravinám světa a podobně jako cukr vydrží neomezeně dlouho. Ze zákona se však na něm uvádí datum minimální trvanlivosti. Před otevřením se má skladovat při pokojové teplotě, na chladném a tmavém místě. Po otevření je nutné ho mít v lednici. Otevřený vydrží minimálně 3 měsíce a i déle bez jakýchkoliv problémů. |
Cukr z javorového sirupu se získává pomalým vařením 100% javorového sirupu, dokud sirup neztuhne na pevnou masu. Následně se rozdrtí do požadované velikosti granulí nebo krupice. Používá se ke slazení nápojů, zdobení dezertů, palačinek, jogurtů, kávy a také při výrobě pečiva. Zvyšuje chuť omáček a obzvláště dobrý je v masných polevách.
Pokud si lámete hlavu nad tím zda si vybrat granulovaný, nebo krupici, tak vězte, že stejně dobré jsou oba druhy. Granulovaný je díky velkým kouskem výraznější hlavně v dezertech a krupice se více hodí na slazení nápojů.
Pro možnost doručení do SR kontaktujte Biosirup.cz na info@javorovysirup.sk
Adresa pro případné vrácení zboží:
Mgr. Lenka Valkovská ID 1391, Tečovice 43, 763 02 Zlín