Kurz Domácí sommelier vč. degustace vín pro 1 osobu:
termín: sobota 21. 1. 2018 od 14.00 do 18.00 hod.
místo: MLSOUN Institut kávy a vína
máplň kurzu:
původ a historie vína
proces pěstování, sklizně a výroby vína
odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
zdarma degustace vín z jižní Moravy a ze světa
jak správně vybírat a nakupovat víno
vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
stanete se sommeliérem doma i v restauraci
certifikát o absolvování kurzu
degustace vín a základy snoubení vín s jídlem
Omezení
Podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Na kurzu můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nelze se zúčastnit degustace vín.
Kurz Domácí sommelier vč. degustace vín pro 1 osobu:
termín: sobota 24. 2. 2018 od 14 do 18 hod.
místo: MLSOUN Institut kávy a vína
máplň kurzu:
původ a historie vína
proces pěstování, sklizně a výroby vína
odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
zdarma degustace vín z jižní Moravy a ze světa
jak správně vybírat a nakupovat víno
vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
stanete se sommeliérem doma i v restauraci
certifikát o absolvování kurzu
degustace vín a základy snoubení vín s jídlem
Omezení
Podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let je zakázán. Na kurzu můžete být vyzváni k prokázání plnoletosti. Pokud nebude možné věk spolehlivě ověřit, nelze se zúčastnit degustace vín.
„Bezpochyby jižní svah, vůně svěží, ovocná, chuti vysoce extraktivní, v koncovce kořenité, opravdu plná chuť připomínající zrání mandloně, pod kterou se pasou jednorožci…“ Podobnou poezií svedete kohokoliv.
Dáte si rádi skleničku dobrého vína, ale při výběru občas
tápete? Zapište se do kurzu Domácí sommelier v Institutu kávy a vína Mlsoun a naučte se jak správně vína rozeznávat, jak je
hodnotit, vybírat a nakupovat.
Zkušený sommelier Petr Kupček vás během jednoho
odpoledne seznámí s nezbytnými základy a jako správný vinař vám dá
okoštovat několik vzorků. Praxí se totiž člověk učí
nejlépe.
Kurz vám poskytne ucelené vědomosti o víně a hodí se začátečníkům i pokročilejším včetně personálu
vinoték. Až si příště půjdete vybrat víno, budete působit jako
profesionál a zajisté vyberete to nejlepší.
Odrůdy, názvy, kategorizace, zatřídění vína a hodnocení
Degustace vín z jižní Moravy a ze světa
Jak správně vybírat a nakupovat víno
Vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
Degustace vín a základy snoubení vín s jídlem
Získáte znalosti o vinařských zákonitostech jednotlivých zemí,
osvojíte si základy technologie vína i základní sommelierské dovednosti.
Nejpříjemnější částí je degustace, při které poznáte snoubení vín
s jídlem. Připraveny budou sýrové mísy, pečivo i karafa vody. Na konci
kurzu dostanete certifikát o absolvování.