Lidskému tělu nestačí jen jíst, někdy je potřeba výjimečně hodovat.
Zvolněte v rušném dni a navštivte příjemnou restauraci Bianco e Nerov atriu paláce Florentinum, kde bude postaráno o blaho vašich chuťových buněk i celkovou pohodu. Šéfkuchař Andrej Mišutka se snaží minimalizovat počet surovin, tak aby vynikla jejich přirozená chuť, a personál se o hosty podniku stará v doslovném i přeneseném slova smyslu v rukavičkách.
Ve dvou usednete ke stolu, pokocháte se výhledem do atria a pohledem na skvosty z dílen českých i zahraničních designérů a pak už pozornost zaměřte k otevřené kuchyni, kde budete moci sledovat zrod všech lahůdek, které vám budou postupně servírovány.
Po couvertu se započne hostina složená z hovězího tataráku ovoněného santalovým kouřem, sépiových linguine s krevetami a osvěžujícího dezertu, který sestává ze tří kopečků sorbetu pro každého z vás. Ochutnáte tradiční i méně tradiční kombinace přesně ve stylu Bianco e Nero.
K pití si nechte doporučit lahev vína z bohaté vinotéky nebo zkuste zdejší domácí limonády. Míchají tu mimo jiné okurkovou či zázvorovou, ale také domácí ledový čaj. K dezertu vám pak možná přijde vhod i šálek voňavé kávy. Nahlédněte do nápojového lístku.