Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

2 pěstební sadby šesti druhů lesních hub

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Marcela

v jakém období se houby sázejí? Není už ted´v květnu pozdě? A exp.doba? Díky!

Hromi.cz

Dobrý den,
Pro výsev je vhodné období od dubna do listopadu. Při skladování sadby v teplotě do 6°C vydrží sadba 2–4 měsíce, ale doporučuji sadbu vysadit co nejdříve od doručení.
přeji hezký den
Michal
Hromi.cz

Zuzana Čtvrtková

Houby rostou téměř výhradně v symbióze s jinými konkrétními rostlinami (lesní stromy). To znamená, že například pod javorem, nebo jabloní vám hřib nevyroste ani omylem.
Můžete tedy, prosím, doplnit o informace jak a kde ideálně pěstovat než lidé nakoupí?

Hromi.cz

Dobrý den, sadba se vysazuje v těsně pod jehličnan (smrk, borovice, tůje), aby bylo podhoubí v symbióze se stromem. Důležité je, aby bylo podhoubí ve stínu (důležité kuli vlhkosti). Dobrým znamením je výskyt kopřiv, to indikuje vyšší obsah dusičnanů v půdě, což je pro podhoubí dobré. Pro výsev je vhodné období od dubna do listopadu. Musíme si uvědomit, že se jedná o lesní houby, které sice nejsou náročné na pěstování (myšleno, hnojení, zalévání,…), ale jsou velice náročné na prostření a podmínky výsadby!!! V dnešní době už nejsou vyjjímkou roky, kdy houby nerostou ani v lese, natož na zahrádce. S první úrodou můžete střízlivím odhadem počítat za 2–3 roky (cca70%) od výsadby!!! (ano, jsou případy, kdy houby vyrostli po 8 měsících od výsadby, ale také až po 4–5letech nebo i vůbec) Přeji hezký den Michal hromi.cz

Petra

Zajímalo by mě, jestli někomu houby vyrostly. Na všech slevových servrech jsou celoročně tyto sadby nabízeny. Můj známý to někde zakoupil, postupoval podle návodu a nevyrostlo mu vůbec nic. Prodejci spoléhají na dlouhou dobu růstu, pak už to nikdo nereklamuje

Hromi.cz

Dobrý den, ano, bohužel máte pravdu. Někteří prodejci uvádějí například že se dají houby pěstovat i v truhlíku na balkóně, což je naprostá lež pokud se jedná o lesní houby. Dále třeba prodávají mixy lesních hub dohromady s hlívou ústřičnou v domnění, že když už nic, tak alespoň ta hlíva zákazníkovy vyroste. Bohužel Hlíva ústřičná má oproti lesním houbám agresivnější podhoubí a lesní houby v balení „spálí“.
Pokud budete při výsadbě a hlavně při volbě místa výsadby postupovat dle návodu, je reálná úroda za 2–3 roky (cca70%) od výsadby!!! (ano, jsou případy, kdy houby vyrostli po 8 měsících od výsadby, ale také až po 4–5letech nebo i vůbec) Přeji hezký den Michal hromi.cz

ICH

Dobrý den! Ráda bych si sadbu zakoupila i případně ještě někomu jako dárek. Jen bych chtěla vědět, co si mám představit pod pojmem „vytvořit optimální prostředí“. Kam se sadba dává? To abych věděla, zda mám na zahrádce vhodné místo na sadbu.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den!

Hromi.cz

Dobrý den,
sadba se vysazuje v těsně pod jehličnan (smrk, borovice, tůje), aby bylo podhoubí v symbióze se stromem. Důležité je, aby bylo podhoubí ve stínu (důležité kuli vlhkosti). Dobrým znamením je výskyt kopřiv, to indikuje vyšší obsah dusičnanů v půdě, což je pro podhoubí dobré.
Pro výsev je vhodné období od dubna do listopadu.
Musíme si uvědomit, že se jedná o lesní houby, které sice nejsou náročné na pěstování (myšleno, hnojení, zalévání,…), ale jsou velice náročné na prostření a podmínky výsadby!!! V dnešní době už nejsou vyjjímkou roky, kdy houby nerostou ani v lese, natož na zahrádce.
S první úrodou můžete střízlivím odhadem počítat za 2–3 roky (cca70%) od výsadby!!! (ano, jsou případy, kdy houby vyrostli po 8 měsících od výsadby, ale také až po 4–5letech nebo i vůbec)
Přeji hezký den
Michal
hromi.cz

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru