Vejce vložit do důlku, míchat ve směru hodinových ručiček a sůl přisypávat po pěti zrnkách. A jaký je váš recept na nej tatarák?
Nejlepší je samozřejmě ten, který má člověk právě na stole. Tak se vydejte do oblíbené Restaurace na Vyhlídce
aneb U Černé báby, kde se podává porce jemně mletého hovězího, která
zasytí i partu jedlíků. Stačí se jen shodnout, zda zvolíte klasickou nebo italskou verzi, a vybrat maso, které pro vás kuchař nachystá.
Tatarák tu melou z vyzrálého amerického Knuckle US beef nebo z masa uruguayského plemene Maminha. Přečtěte si, v čem se liší. Na dochucení pak dostanete pikantní domácí harissu
a celou nádheru si rozprostřete po křupavých topinkách.
Maminha je část mezi ořechem a květovou špičkou. Má tvar
nepravidelného trojúhelníku a vyznačuje se křehkým vláknem a tukovým
krytím, které propůjčuje steaku výraznou chuť.
Hovězí zadní maso US Knuckle z kýty původem ze Severní Ameriky,
předkýtí je vhodné k přípravě jedinečného tatarského bifteku.
Kromě karbiských pokladů tu pochopitelně mají i obsáhlou vinotéku
především z moravských luhů a hájů a tradiční české pivko.
Vedle Plzeňského Prazdroje a Bernardu se na čepu střídají
speciály z malých pivovarů. Aktuální informace, třeba jaký nový
druh piva lze právě dnes ochutnat, i výčet připravovaných akcí,
sledujte na Facebooku.Aby si na parádní hostinu bylo čím připít,
čeká vás příjemná 10% sleva na všechny rumy z rumotéky. V nabídce
najdete více než 30 klenotů z Karibiku, tak neváhejte a některý
z nich okoštujte.