„Máme rádi sýr a nebojíme se to přiznat.“ Zní motto podniku Mám rád sýr.
Zajděte do prodejny Mám rád sýr a vyberte si jeden ze tří dárkových balíčků. Nabídka potěší každého
milovníka dobrého vína a sýrů, ale i příznivce tradičních českých
produktů.
Chuť francouzského ementálu je výrazně mléčná, neboť je
vyrobený z nepasterizovaného mléka. Zrál pro vás minimálně 6 měsíců
a báječně ho doplní červená i bílá vína.
Sýr Grana Padano se vyrábí ve dvaatřiceti provinciích regionů Emilia-Romagna, Lombardie, Piemont,
Trentino-Alto Adige a Veneto, tedy v Pádské nížině Je to italský sýr
z nepasterizovaného kravského mléka, který má chráněné označení
původu (DOP). Což znamená, že fáze všechny produkce (od chovu krav a dojení, sběru a všechny fáze práce se sýrem a staření) musí probíhat
v uvedených regionech a jejich provinciích.
Historie sýru spadá již do 12.století, kdy za první sýrárny byly
považovány mnišské kláštery. První zmínky jsou z kláštera pár
kilometrů na jih od Milána. Sýr byl mnichy nazván latinsky caseus
vetus, jelikož lid latinsky neuměl, nazval ho pro jeho strukturu
granuloso, z toho vznikl název “grana” a dle místa produkce Pádské
nížiny “padana”.Tento sýr typu parmezán je vhodný na těstoviny,
lasagne, italská risotta nebo jen tak k vínu.
|
Pokud zvolíte balíček českých produktů, čeká vás kromě dalšího
tradiční játrová paštika a horský sýr z farmy Krasolesí, který zraje
4 – 8 týdnů a má jemnou, mléčnou chuť.