V rodině Řízkorádů se z generace na generaci vykládá vzrušující příběh barona de Grand Řízka, který prý dokázal na jedno sousto uspokojit až 10 jedlíků. Nebyl to žádný troškař.
Kdysi dávno bývali řízci pěkní pořízkové. V restauraci Za starých časů ty doby pamatují a nesmaží řízky v oleji ve friťáku, ale poctivě na pánvičkách na sádle a s láskou je balí ve vlastní strouhance.
Mix z kuřecího, vepřového a telecího masa a jater je výtečný sám o sobě (a je ho pořádná porce), ale i tak k němu dostanete domácí chléb, nakládanou zeleninu a domácí dresink. A pokud plánujete ještě větší hostinu, sáhněte po variantě s přílohami a pochutnejte si také na bramborovém a vídeňském salátu, hranolcích a šťouchaných brambůrkách.
Tak schválně, kolik řízků dokážete sníst: kilo, nebo dvě?