Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

1250 Kč za přípravný kurz na TSP nebo státní maturity v hodnotě až 2499 Kč. Nic se tak nevyplatí jako kvalitní vzdělání a důkladná příprava na zkoušky z dospělosti se slevou 49%.

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Benefity
Pavel

Pochopil jsem to tedy správně, že stačí zakoupit voucher, následně vybrat některé volné datum (TSP úterý 11.1., středa 12.1., pátek 21.1., čtvrtek 24.2., středa 2.3.) na stránkách vzdělávacího centra, přihlásit se a voucher poté předložit na začátku kurzu? Děkuji předem za odpověď.

Kotulanová

Dobrý den Pavle,
ano, tento postup je správný.

Tom

Nemám zkušenosti přímo s touto firmou, ale za sebe musím říct, že tyhle kurzy opravdu k něčemu jsou. Když máte štěstí na zkušeného lektora, tak některé rady „jak na to“ jsou k nezaplacení. A nejde jen o postup, ale např. jak si rozvrhnout čas, na co se soustředit, jakým způsobem se vlastně celým testem prokousat. Podle mě to tedy rozhodně nejsou vyhozené peníze. Určitě bych do toho šel znovu.

J

Nevim, zda to uz nekdo nezminil, nicmene pro nektere je to proste vhodnejsi forma – vyclenit si cas (pro pracujici idealni) a plne se tomu venovat. Jak uz nekdo v diskuzi zminil, pokud ma clovek opravdu zajem se na MU dostat, udela pro to vic nez nekdo jiny. Prestoze jsem TSP uz jednou pred par lety uspesne absolvoval, vidim to jako moznost oprasit znalosti a pokracovat ve vzdelavani.

suzanne

Dobrý den, mám možná trochu hloupý dotaz, a jestli jsem to někde přehlédla, tak se omlouvám, ale kolik vyučovacích hodin tento kurz vlastně pokrývá? V popisu je sice psáno: „Hodinová dotace 32 – 40 vyučovacích hodin“, ale soudě dle volných termínů, které jsou zde uvedeny, mi to připadá jako jednodenní kurz? Předem děkuji za odpověď :)

suzanne

Aha, vzápětí jsem si to dohledala na webových stránkách :) Takže se omlouvám za spam :D

Vlaďka

Dobrý den, můžu se zeptat jestli jsou všechny termíny zatím volné?

Kotulanová

Dobrý den, aktuálně jsou volné tyto termíny:

  • státní maturita: všechny
  • tsp: úterý 11.1., středa 12.1., pátek 21.1., čtvrtek 24.2., středa 2.3.
Pavla

Můžu se zeptat, když si to tady objednám, tak jak si můžu být jistá, že mi dojde nějaká stvrzenka nebo něco čím se prokážu tím, že jsem kurzy zaplatila… děkuji ( chci si něco takto koupit poprvé )

lektor

na této stránce naleznete všechny odpovědi (je zde i sekce často kladené otázky).
 http://www.slevomat.cz/cs/jak-to-funguje

Kozlová

Nechápu příspěvky některých lidí. Sama jsem absolvovala TSP před šesti lety, kdy jsem se bez velké přípravy (udělala jsem si asi dva testy z minulých let) získala percentil 99,04. Dostala jsem se tak na právnickou fakultu. Nikdy bych ale neřekla, že jsou podobné kurzy vyhazování peněz. Dnes je pravidlem, že se lidé mnohem více připravují, za mne prostě bylo velmi málo kurzů, které to umožňovaly. Ale dnes je agentur plno, a plno studentů jich využívá. Se svojí mizernou přípravou bych tak zřejmě dnes takového úspěchu nedosáhla. Protože konkurence se zvýšila, studenti jsou více připravení na testy, ví více, co je jejich součástí a jak je řešit. Zda je to správně a zda to ověřuje jejich schopnosti, to je tématem k diskuzi.
Argument, že se vše může dotyčný zájemce o studium naučit sám, mi přijde zcestný. Samozřejmě, že může. Stejně jako se může naučit anatomii, plavání, matematiku nebo zavázat tkaničky. Na všechno jsou dnes již návody…ale s vysvětlením a pomocí dalšího člověka je vždy vše lehčí. Samozřejmě musí být lektor kvalitní, já osobně s touto agenturou zkušenost nemám, ale obecně bych kurzy nezavrhovala, to mi přijde velmi jednoduché vidění této záležitosti.

David

Já osobně zkušenosti s tímto vzdělávacím centrem mám, a musím říci že jsem byl spokojen jak s přístupem a profesionalitou lektorů, tak i obsahem vyučované látky. Absolvoval jsem konkrétně tento kurz TSP a nic víc jsem se učit nemusel, a na ESF jsem se dostal.
Co se týče ceny kurzů, tady je nabídka za 1250 Kč, což je opravdu směšná investice do vzdělání. Zajímalo by mě, jak se budou tvářit lidé co mluví o drahých kurzech až se zavede školné 20tis za rok.

Petra

Já jsem na přípravný kurz přihlásila bráchu a díky němu se dostal na Práva a několik oborů na FSS. Je velmi inteligentní, ale některé typy příkladů prostě potřeboval vysvětlit od odborníka-lektora, jinak by se na ty obory nedostal. Takže já jednoznačně kurz doporučuju!!
Testy si sami stáhnete nebo koupíte, pak je uděláte na nějaký průměrný percentil, ale ty příklady, které neumíte řešit, vám nikdo jiný než zkušený lektor nevysvětlí. A průměrný percentil někdo kolem 70 na mnoho fakult nestačí.

Michal

Podle mě jsou přípravné kurzy dobrá věc. Když jsem se hlásil já na vysokou, tak mi hodně pomohly. Co se týče toho, že se to dá naučit z knížek a z testů z minulých let, tak to je prostě nutný základ a podle mě většině tohle nestačí. Lidé co absolovali kurzy mají prostě výhodu, nad těmi co kurzy neměli, protože nad příkladama přemýšlí potom trošku líp a nové příklady taky zvládají lépe. Ten rozdíl může být nepatrný, ale kdo se hlásí na fakultu kde je potřeba vysoký percentil, tyto detaily většinou rozhodují.

Katka

Určitě se shodneme na tom, že člověk, který opravdu stojí o přijatí na VŠ a k tomu ještě na fakultu, kde se jen tak někdo nedostatane, by se měl co nejlépe připravit na přijímačky. Přípravné kurzy jsou jednou z možností, samostudium druhou.
Pakliže se bavíme o průměrné a časově vytížené osobě, tak jsou kurzy rozhodně méně náročné na čas. Je přecejenom rychlejší poslechnout si, jak daný příklad řešit, než se nad ním lopotit sám.
A také, čas jsou peníze. Kurzy, zvláště v této akci, nestojí až tak závratné částky a věřím, že pro většinu lidí bude mít ušetřený čas, který by jinak strávili nad knížkami, větší cenu.

Michaela

Myslím si, že je to zbytečnost, já osobně jsem si kdysi zakoupila pouze učební materiál s testy, a dostala jsem se na dvě fakulty (Považovala jsem se za průměrného studenta). Kdo se chce na vysokou školu dostat, je určitě nezbytné se připravit, ale stačí na to kniha/ stránky MU. Pomalejší student, který potřebuje vše vysvětlovat a konzultovat, protože stále něčemu nerozumí, prostě na vysokou nepatří. Proto se přeci ty TSP dělají, aby se oddělilo zrno od plev.

lektor TSP

Gratuluji k přijetí na školu, nicméně bylo by vhodné uvést i na jaké fakulty jste se dostala, protože percentilové hranice se dosti různí.
Mně osobně jste trošku zaskočila. Letos například připravuji několik lidí, kteří mají maturitu již za sebou, mají již rodiny a i přesto se rozhodli kombinovaně studovat VŠ. Obdivuji je za to. To, že jim otázky z numeriky či logiky již nic neříkají, neznamená, že by nedostudovali VŠ. Nakonec budou ve svém oboru třeba o dost lepší než Vy:)

Pavel

Slečno/paní Michaelo, dovolil by si Vám oponovat, snad se neurazíte.
Já jsem si tyto kurzy zaplatil, i když jsem o nich také pochyboval, ale mířil jsem celkem vysoko a každý bodík se hodil.
Proč by na VŠ nepatřil „pomalejší student“? Znám mnoho studentů, kteří mají pomalejší myšlení než já, u TSP měli horší výsledek (za což vděčím mimo jiné i kurzům slečny Kotulánové) a přesto mají lepší studijní výsledky. Proč? Protože bystrost myšlení, výsledky TSP, schopnost studovat VŠ beze stresu a schopnost dosahovat dobrých známek spolu souvisí pouze okrajově.
Na MU již od několika vysokých představitelů několikrát zaznělo, že VŠ by měl mít možnost studovat každý, protože neexistuje žádný způsob jak dopředu určit, kdo úspěšný bude a kdo ne. Bohužel to není možné a tak se vymysleli TSP jakožto nejlepší z nejhorších variant.
I o testech IQ se říká, že neměří ani tak Vaše IQ, ale Vaši schopnost řešit IQ testy.
Byl jsem velice vděčný za péči lektorů, kteří mi vysvětlili na co se v kterých příkladech zaměřit, na co si dávat pozor. Po absolvování tohoto kurzu jsem se viditelně zlepšil, nabyl nutného klidu a u zkoušky, která mi otevřela cestu k tomu „opravdovému vzdělání“ (jak tu již také zaznělo) uspěl. A udělal bych to znovu. A zaplatil za to klidně dvojnásobek.
To, že Vám stačilo zakoupit knihu a podívat se na stránky MU třeba znamená, že jste opravdu byla průměrný student, ale s velice bystrou myslí. Nebo to může znamenat, že jste vůbec nebyla průměrná. Nebo to může znamenat cokoli jiného. Já se považoval za nadprůměrného a stejně mě testy děsily a nakonec, i přes původní skepsi, jsem byl rád, že mi někdo pomohl.

Václav

Taky mi ten Váš popisek přijde zavádějící. Na jednu stranu píšete, že testy TSP nezkoumají vědomosti, ale schopnost se učit a o pár řádek níže zase píšete, že vědomosti nabyté ve Vašem kurzu zvyšují šanci na úspěch několikanásobně. Zvyšují tedy Vaše kurzy uchazečovy předpoklady k učení, nebo ho jen naučí přečíst si a porozumět zadání? Pokud na to uchazeč má, tak formu testu a typ otázek pochopí i z volně přístupných testů na stránkách MU a může si ty tisíce, co za to chcete, schovat na opravdové vzdělávání.

kotulanová

Dobrý den, dovoluji si s Vámi nesouhlasit. Myslím, že by nám v této souvislosti mohl posloužit výčet výhod, které má prezenční kurz oproti přípravě z volně dostupných materiálů:

  1. Studenti mají různé startovací podmínky, které jsou determinovány typem a kvalitou školy. U mnohých studentů můžeme tedy mluvit nejenom o přípravě na tsp, ale i o doučování látky, kterou konkurenti již znají ze střední školy.
  2. Lektor má za úkol nejenom vyučovat, ale i motivovat, zadávat práci na doma, má individuální přístup, zkrátka plní i funkci supervizora.
  3. Některé subtesty TSP jako je třeba část úsudků nestačí trénovat pouze na příkladech. Je nutné jeho dokonalé pochopení. Proto jsou třeba k procvičování i jiné příklady než jen ty ze starších variant, protože každý rok se objevují typy nové.
Kotulanová

Dobrý den, děkuji za Váš názor. Máte jistě pravdu v tom, že někteří studenti se dokážou připravit samostudiem. Někteří jsou dokonce natolik schopní, že tsp napíší výborně bez jakékoli přípravy. Vzhledem k tomu, že se v oboru pochybuji již 4 roky, mohu tvrdit, že takových je však menšina. Přínosem prezenčního kurzu (podmínkou je jeho kvalita) je zejména osoba lektora, která na základě zkušeností, dokáže typové příklady vysvětlovat srozumitelněji, pomaleji a zejména tempem, které studenti potřebují.

Skřepská

„Dokonce bychom v této souvislosti mohli mluvit o jeho nutnosti.“… tohle mi přijde opravdu jako ohlupování lidí. Na stránkách Masarykovy univerzity jsou všechny příklady z předešlých TSP uveřejněny, dokonce rozděleny do typových částí, a je k nim uveden přesný návod, jak na ně, abyste je vyřešili. Můžete si spustit i test, který vám odpočítává čas, je typově naprosto stejný jako to, co vás čeká u příjmaček. Kdo hledá , najde. Platit drahé přípravné kurzy opravdu netřeba.

Petra

Dobrý den, já si rozhodně nemyslím, že tady jde pouze o přístup k testům, ty dokáže pomocí Googlu najít i desetileté dítě, ale jde především o řešení modelových úloh, vysvětlení strategií, jak postupovat při řešení atd. To už automat na webu MU nedělá. Navíc kurz za poloviční cenu je velmi výhodný, srovnejte si cenu s jinými velkými agenturami.

gabina

Dobrý den, souhlasím s Petrou.
Opravdu si můžete testy sama vyzkoušet, ale většina lidí při tom zjistí, že má se řešením některých typů úloh problémy. Možná je dokáží vyřešit sami, v kurzu Vám s tím ale pomůže zkušený lektor, vše s vámi probere a procvičí a naučí vás nejrychlejší postup. každá minuta času je při příjimacích zkouškách dobrá.
Sama jsem vystudovala právnickou fakultu, testy TSP jsem si sama doma procvičovala, ale chodila jsem i na přípravný kurz, protože jsem nechtěla nic zanedbat. A rozhodně můžu doporučit. Moje rada: připravujte se s lektorem i sami doma. Za chyby se draze platí, celým rokem čekání:)

skřepská

Na webu Masarykovy univerzity není jen automat, ale i popsaná strategie celé přípravy a postup při řešení úloh a přesné návody, jak je řešit. Tato příprava mi stačila, abych se loni dostala na Právnickou fakultu při dvou malých dětech. Proti přípravným kurzům v podstatě nic nemám, ale myslím si, že je dobré říci, že opravdu nejsou tak nutné k přijetí, tak se prezentují.

gabina

Tak to Vám gratuluju:) Je určitě pár lidí, kteří se dostanou i bez pomoci lektora a přípravných kurzů, ale takových opravdu není moc. A jak jsem řekla, člověk chce udělat maximum a nic nepodcenit. A myslím si, že pro některé lidi je kurz opravdu nutností, protože když člověk nemá matematické a logické myšlení, tak na některé věci sám prostě nepřijde. Pořád ale může být dost chytrý, aby postup pochopil, když mu ho někdo vysvětlí a podle potřeby ho s ním probere.
Navíc ta suma opravdu není tak velká, 2.400 je přijatelné a 1200 je opravdu výhra:)
Přeju hodně úspěchů a zábavy při studiu, já jsem v září státnicovala, teď pracuju v advokátní kanceláři a fakulta mi moc chybí:)

gabina

Hm a navíc je pravda, že když Vám někdo pomůže a vysvětlí vše ústně, tak je to o dost příjemnější, než lopotit se sám nad počítačem podle návodů:/ I když s vynaložením určité snahy by to asi šlo i tak..
Začínám Vám závidět, že teprve studujete:/ Já se lopotím sama nad počítačem, v práci:/ Ale zase bez dvou dětí;) A nemám teď na rozdíl od Vás zkouškové;) Asi bych měla pracovat, internet je zhouba, mizím!

Petra

Taky se připojím se svou zkušeností. Byla jsem v prvním ročníku přijatém s TSP. Se spolužákem jsme si koupili knížku s příklady (kurzy tehdy snad ještě ani nebyly a i v knížce byla ještě spousta chyb). Každý jsme si příklady procházeli sami doma a ve škole pak konzultovali chyby. Oba jsme se na MU dostali (můj výsledek byl dokonce 35. v pořadí), takže bych řekla, že se tady tyhle různé kurzy dost přeceňují (pokud teda člověk dokáže aspoň trochu logicky myslet).

Petra

Ještě doplním, že to byla ekonomka a práva

Anči

Ahoj, můžu se prosím zeptat kterou knížku sis na to koupila? :-)) Děkuju

Petra

Nepamatuju si přesně, ale byla to taková žlutá knížka s nápisem Testy studijních předpokladů (byl tam i nějaký větší otazník) velikosti trošku větší než A5, cca 1,5 cm tlustá. Víc už si bohužel nevzpomínám (přecejenom už je to 7 let), ale určitě se dá koupit normálně v knihkupectví.
Ony ty testy nejsou těžký, pokud se člověk v taktových příkladech aspoň trochu orientuje a je schopný si k tomu prostě sám sednout a zkoušet a zkoušet pořád dokola. Důležitý je taky dost systém přímo u zkoušky (zvolila sem vylučovací systém – napřed sem to celý prošla a udělala to co sem věděla hned a u ostatních udělala značku jestli to půjde s přemýšlením nebo jestli je to tipovačka a pak sem se vrátila k těm přemýšlecím a nakonec v posledních pár minutách otipovala těch pár posledních), hlavní je neseknout se u něčeho co nevím. Hodně štěstí

Jitka

Už je to 7 let?? Za 7 let jsou TSP úplně někde jinde, než tam kde začínali. Úlohy jsou rok od roku náročnější =)

Pavel

Ty knížky jak popisuje Petra se prodávají i dnes v aktualizovaném vydání, jsou to dva díly, jeden žlutý a druhý modrý. Stačí do Googlu zadat „Testy studijních předpokladů kniha“ a určitě to najdeš.

Anči

Moc děkuju:-))

jaskova

dobry den, chci se zeptat, zda nabidka plati i pro tsp pokrocili. Dekuji za odpoved.

kotulanová

Dobrý den, bohužel na tsp pro pokročilé se sleva nevztahuje.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru