Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Laserová operace očí nejmodernější technikou LASEK Viscodissection. Ostřejší pohled na svět za bezkonkurenční cenu! Obě oči za 25 990 Kč, jedno za 12 990 Kč.

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Benefity
Radana

Dobry den, rada bych se zeptala, spatne vidim na dalku (obe oci –2,0 dioptrie). Rada bych podstoupila operaci, ale nejsem si jista faktem pokud se mi hodnota dioptrii uplne neustalila, zda je operace mozna. Neni to nic rapidniho (pro priklad kolisani ±1 dioptrie), ale rada bych znala Vas nazor jako odbornika. Nebo je lepsi vyckat s operaci az po detech – je mi 27let.

OC Dr. Rau

Operace je jistě možná, ale přesně lze odpovědět až po odborném vyštření. Každopádně byste to měla řešit co nejdříve, ať můžete žít plnohodnotný život bez brýlí a případné těhotenství a dítě již absolvovat s plnohodnotným viděním.

Marcela

Dobrý den, chci se zeptat, jestli operace na Vaší klinice v Česku provádíte pouze Vy nebo máte svůj tým? Je možné požádat, aby jste mou operaci provedla právě Vy? Případně můžete mi říct jména Vašich kolegů ( pokud nějací jsou). Děkuji za odpověď.

OC Dr.Rau

Vsechny, operace provadim sama. Kolegove provadeji pouze nektera vysetreni nebo kontroly.

Kateřina

Už jsem jednou na vyšetření na laserovou operací oči byla a řekli mi že nejsem vhodná kandidátka Je možné že vy byste mi mohli mou vadu odstranit? (Měla jsem prý vysokou hypermetropii levého oka.) Děkuji

OC Dr. Rau

Dobrý den, bez vysetření Vám nemohu zodpovědně odpovědět.

Blanka

Dobrý den mám –7,5 cylindr –1,5 osa 180 a stale se mi zrak zhorsuje ustalil by se mi zrak po operaci dekuji praci na PC

OC Dr. Rau

Vaši vadu odstranit lze, je však nutné provést odborné vyšetření a komzultaci. Je řada elementů, které je nutné znát, jako např. váš věk, jak rychle se zreak zhoršuje atd.

Martin

Dobrý den, poplatek 1000 Kč za vstupní vyšetření se vztahuje na obě oči, nebo těch 1000 Kč je jen na 1 oko? A v případě zakoupení tohoto voucheru je možno se domluvit na operaci začátkem září? Děkuji.

Oc Dr.Rau

Cena vysetreni je za kompexni vysetreni obou oci,dohodnout se na termin operace v zari,je pochopitelne mozne.

Jitka

Dobrý den, před lety (řádově 10 a víc) jsem absolvovala odstranění 8 dioptrií a cylindru na dálku Excimer Laserem u pana docenta Filipce, nyní po 3 těhotenstvích mám na obou očích opět –2,5 dptr. Je možno vadu přeoperovat u Vás? Jaká je šance, že se mi zrak ustálí – ten náskok dioptrií se stal během posledních cca 2 let – předtím byla po celé roky nula. Jsem pro Vás vhodný pacient? Ještě poznamenám, že jsem dědičně zatížena sklonem k makulární degeneraci (zatím ji doufám nemám) – souvisí to nějak s touto operací?
Díky, jitka

Oc Dr.Rau

Ano,reoperace je mozna,vse ostatni lze zodpovedet az po odbornem vysetreni.

Ilona Čechová

Je mi 46 let mám kratkozrakost a cyl. P –2, cyl – 3,5 , 180°, L-4,5, cyl. –2,5, 10°;
je pravda, že jde odstranit jen krátkozrakost cyl. zůstávají?

Oc Dr.Rau

Neni to pravda,odstranenime bez problemu,krat­kozrakost i cylindr soucasne

Lucie

Dobrý den, bude mi záloha 5000 Kč vrácena i v případě, že se po vstupní konzultaci po zvážení všech pro a proti rozhodnu, že operaci podstoupit nechci? Děkuji za info.

Oc Dr.Rau

Ano,bude

Bára

Dobrý den, je mi 20 let, od 3 let nosím brýle (tupozrakost na pravém oku – je to dědičné – otec,matka, babička). Bohužel mám silné dioptrie (levé 5, pravá 6,5). Brýle nosím pouze na doma u PC a na TV. Bez nich vidím tak nějak „stejně“ dobře jako snima. Je to tím prý, že jsem mladá a že se to bude zhoršovat. Právě proto přemýšlím nad touto operací, je pro mě vhodná? A je nutné po operaci nosit nějaký čas normální brýle nebo jen ty tmavé?? Děkuji

Oc Dr.Rau

Operace pro vas muze byt vhodna, presneji lze vsak rict az po odbornem vysetreni,bryle se nosi pouze tmave.

Martin

Dobrý den chtěl bych se zeptat, je mi 39 let a nosím brýle na dálku. Levé oko 8 dioptrií a pravé 7,5. Po operaci nebudu muset nosit žádné brýle? Když se mi vrátí vada zraku např. na hodnotu 1 dioptrie, bude už nárok na reoperaci?
Dále bych se chtěl zeptat, když při vyšetření zjistíte, že operace není pro mě vhodná ať už z jakéhokoliv důvodu, dostanu zpět i těch 1000Kč za vyšetření, nebo jenom tu zálohu 5000Kč. Děkuji za rychlou odpověď.

Oc Dr.Rau

Predpokladam,ze budete zcela bez bryli, v pripade,ze se vam zrak znovu zhorsi nad 1dioptrii a budete-li chtit podstoupit reoperaci,je pochopotelne zdarma. Pokud nebudete vhodny.bude vam vraceno 5000. Za vysetreni se nevraci,proze s nim mame pochopitelne nakady,

Alena

A pokud bych tedy měla neustálené dioptrie a nebyla bych tak vhodná pro operaci, peníze by mi byly vráceny?
 Děkuji

Oc Dr.Rau

Ano,presne tak.

Linda

Dobry den,
snesena rohovkova lamela sroste v pripade V LASEKu dokonale se zbytkem oka, nebo jen po okrajich? Za jak dlouho sroste? Nehrozi jeji posunuti, utrzeni? A jak je to u metody LASIK? Dekuji.

Oc Dr.Rau

U metody Lasek-V se do rohovky vubec nereze,tudiz se ani nevytvari rohovkova lamela,takze k jejimu posunu nemuze dojit,odsranuje se pouze vrchni epitelova vrstva,ktera se po laserovem zakroku vrati zpet a zcela sroste za 4–5 dnu

Jana

Dobrý den,
mám brýle na dálku: P –2,0, L –1,75, cyl.-0,5 osa 175°,byla by operace možná?děkuji za odpověď

Oc Dr.Rau

Ano,byla. Astigmatismus se resi soucasne s odstranenim dioptrii.

JayJay

Dobrý den,

Mám dalekozrakost, na levém oku 4 dioptrie, na pravém 0,75. Do levého oka mi bylo asi pred 7 lety posviceno laserem, coz zpusobilo 1 dioptrii. Od te doby se leve oko horsi, prave se zacalo „kazit“ tim, jak jej vice namaham. Je potreba cekat na ustaleni zraku? Obavam se, ze se ani nikdy neustali.

Oc Dr.Rau

Abychom se mohli odpovedne vyjadrit,musime provest odborne vysetreni,ale urcite teseni nalezneme.

marce

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, da je pro mne tato operace vhodná. Mám astigmatismus a silnou krátkozrakost- P oko –12 dioptrií, L oko –10 dioptrií. Nepotřebuji pro silnou vadu výměnu čočky? Popř. kolik by tato operace u vás stála. Mám dědičnou vadu.Je mi 35 let. děkuji

Oc Dr.Rau

Astigmatismus lze resit laserem,silnou kratkozrakost vymenou cocky,ale vse lze presne rict az po odbornem vysetreni.Na pripadnou vymenu cocky vam udelame specialni nabidku

David Výlet

Dobrý den, jde tato operace uskutečnit i pro astigmatismus? dě­kuji

Oc Dr.Rau

Ano,bez problemu lze.

Jitka

Dobrý den,
je mi 22 let, mám krátkozrakost a na obou očí 6 dioptrií. V předcházejících příspěvcích píšete, že je vhodné operaci podstoupit až po ustálení dioptrií. V současnosti se mi dioptrie zhoršují díky studijnímu vytížení, přibližně o čtvrt dioptrie na každém oku za rok, jelikož mám prozatím v plánu studovat dalších 6–7 let a ani pak není jisté, že se mi dioptrie nebudou zhoršovat z jiného důvodu, např. po porodu, přemýšlím právě o operaci. Myslíte, že je v mém případě vhodné operaci absolvovat? Nemůže být u mě větší riziko opětovného zvýšení dioptrií, protože zatím nejsou ustálené?

Oc Dr.Rau

Operovat pochopitelne lze, presneji mohu rict az po odbornem vysetreni,ale urcite soporucuji vzhledem k poctu dioptrii aktivne resit.

TS

Dobrý den,

pokud se na prohlídce zjistí, že vada nelze zcela odstranit a nějaké dioptrie by zůstaly, mohu odmítnout a budou mi vráceny peníze?

Oc Dr.Rau

Ano,jiste

Renata

Dobrý den,
mám brýle na dálku: P 4,75, L 2,5, cyl.0,5 a 180°, po operaci bych viděla na obě oči dobře nebo tam zůstane nějaký rozdíl?Co znamená doživotní záruka? – když se mi oči znovu zhorší, tak co se bude dít? ( mám je ustálené zhruba 7 let(je mi 42). A mám ještě jeden problém – hodně citlivé oči na jakýkoliv zásah, tak mám trochu obavy, jestli bych to vydržela.
Děkuji za odpověď

Oc Dr.Rau

Vse lze zodpovedet po odbornem vystreni,ale podle vasich informaci nevidim problem,zaruka spociva v tom,ze vam,pokud by doslo znovu po case ke zhorseni videni provedeme reoperaci zdarma. Co se tyce citlivosti oci,v prubehu operace mate oci znecitlivene,takze necitite nic, pooperacni stav se resi leky proti bolesti,takze myslim,ze byste to zvladla,zalezi to pochopitelne na vasem rozhodnuti

Michal G.

Dobry den, taky bych se chtel zeptat, jestli by pro me byla operace vhodna a jestli bych byl po operaci uplne bez bryli…
P: +1.5 cyl +0,5 osa 90
L: +2.25 cyl +3.5 osa 100
dekuji.

Oc Dr.Rau

Operace je vhodna,presneji po vysetreni. Da se odstranit tak,ze bryle nebudete potrebovat

Jana

dobrý den,nevím kolik mám přesně dioptrií,asi tak 1,5 ale vím,že kvůli mé vadě nemůžu mít kontaktní čočky-jde o nějaké úhly.Myslíte,že by operace byla úspěšná?děkuji

Oc Dr.Rau

Myslim,ze ano. S jistotou az po vysetreni

zuzana

Dobrý den, slyšela jsem, že je vhodnější tato operace až v zralejší dospělosti. Je mi 20let, myslíte, že by mi šla odstranit vada –10diop bez jakéhokoliv rizika? Děkuji Vám

Oc Dr.Rau

Pri vasich dioptriich s tim musite neco delat, vas vek v tomto neni zadny problem a je preci dulezite.abyste dobre videlaprave ted v mladem a produktivnim veku.Muj syn byl operovan take v tomto veku. K adekvatni odpovedi je nutne provest odborne vysetreni

Bára Ř.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda bych v případě, že by se mi po operaci někdy časem zhoršil zrak, daly nosit bez problémů kontaktní čočky?

Oc Dr.Rau

Ano,ale na operaci jdete proto,abyste cocky uz nemusela nosit nikdy a my Vam v tom radi pomuzeme

Petr Bořuta

zdravím, Pravé oko cyl. +6,5, levé cyl. +5,5…, muž 48 let, práce u PC, jakou mám šanci? děkuji

Oc Dr.Rau

Sanci mate nejenom na laser,existuji i dalsi mozna reseni,blize lze rict az po odbornem vysetreni.

Oc Dr.Rau

Sanci mate nejenom na laser,existuji i dalsi mozna reseni,blize lze rict az po odbornem vysetreni.

M. S.

Dobrý den.
Je mi 27 let, jsem krátkozraká – na každém oku mám 7 dioptrií. Je pro mě tato operace vhodná?
Děkuji.

Oc Dr.Rau

Predbezne,ano je,presne po odbornem vysetreni

Oc Dr.Rau

Predbezne,ano je,presne po odbornem vysetreni

Majka

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak se doplácí zbytek peněz – zda je u vás možné platit kartou. A lze na týdenní rekonvalescenci dostat pracovní neschopnost, nebo si musim vzít dovolenou?

Oc Dr.Rau

Zbytek hotove,vas lekar vam urcite bez problemu neschopnost na zaklade naseho doporuceni vystavi

david pála

díky za od odpoved ale co je velmi malá ? 1% nebo 10% :)

Oc Dr.Rau

Mene nez jedno procento

Lucka

Je možné, že se vada opět navrátí(třeba jen v malé míře)? Pokud bych zákrok podstoupila, chtěla bych krásně vidět i bez brýlí a čoček. Je mi 22, a jsem krátkozraká. Levé oko –4,75, pravé –4,0. Nosím kontaktní čočky. Děkuji za odpověď.

Oc Dr.Rau

Je to malo pravdepodobne,pokud by se vratila,reoperace je zdarma.Jinak jste podle vseho idealni pacient

Jiri

Dobrý den, nikde jsem nenašel uvedeno, kolik lidí jste již metodou V-LASEK ošetřili a jaké byly výsledky, reference pacientů. Je možné to někde najít, případně můžete se zmínit? Děkuji

OC Dr. Rau

Touto metodou provádíme na klinice v Chamu a OC v Praze cca 1000 operací ročně což je velmi mnoho spokojených pacientů. V-Lasek v Chamu od roku 2000 v Praze od vzniku v roce 2009. Kladných referencí je mnoho, ale nikde je bohužel neuvádíme. Operaci u nás podstoupila i řada osobností jako Michal David, Prof. Ing Vladimír Smejkal CSc, paní Eva Štědrá, v Chamu pak bundesligoví fotbalisté, piloti společnosti Lufthansa a řada dalších. Některé reakce jsou od pacientů, které jsme operovali i v této diskuzi.

OC Dr. Rau

Velmi malá, i v případě poškození epitel znovu doroste, ale je potom delší rekonvalescence

david pála

dobrý den chci se zeptat jak velká je šance ze se behem zakroku poskodi epitel dekuji za odpoved

OC Dr. Rau

Velmi malá, i v případě poškození epitel znovu doroste, ale je potom delší rekonvalescence

Eva

takže by jste mi doporučila jít nejdříve na jedno oko a poté na druhé? když není možnost nosit čočky?děkuji

OC Dr. Rau

Je to také možné řešení.

Irena

Dobrý den, je mi 48 let, cca 5 let nosím brýle na čtení. Slyšela jsem, že laserové operace jsou vhodné pro klienty do 45 let. Je tedy tento druh operace pro mě vhodný či nikoli?

OC Dr. Rau

Bez vyšetření nelze zodpovědně odpovědět, ale vzhledem k věku by pro Vás byla možná lepším řeším výměna čočky než laserový refrakční zákrok.

Eva

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je problém se objednat na operaci na obě oči, když nevlastním brýle? Nosím pouze kontaktní čočky a vzhledem k tomu, že mám –6, tak je problém nenosit čočky. Četla jsem, že před operací se čočky nosit nemohou. Je tomu tak?
děkuji Eva

OC Dr. Rau

Ano je tomu tak, čočky před operací nelze nosit, doporučujeme 14 dní. Nejméně však týden.

Li

Dekuji Vam za odpoved.
Jen mi vrta hlavou opakovani operaci. Rohovka ma u kazdeho cloveka urcitou tloustku a do nekonecna ji asi vypalovat laserem nejde. Nebo jak to je?
Take me jeste zajima, zda je mozne treba u kratkozrakosti pul dioptrie ponechat pro pripad budouci presbyopie, pokud to tedy k necemu je. Delate to, je to obvykle?

OC Dr. Rau

Ke znovu zhoršení zraku dochází tím, že rohovka opět doroste, pakliže se jedná o zhoršení z tohoto důvodu, proto je reoperace možná.
Není to obvyklé, jsou i lidé ve věku 60 let a jsou bez brýli, tedy vetchozrakostí netrpi.

Jana Sedláková

Dobrý den, mám na obou očích –5,00 dioptrie, dálkozrakost, byla by operace očí u mě možná? Také často čtu, že i po operaci se vada zase vrátí, píšete že poskytujete doživotní záruku, znamená to tedy že v takovém případě by mi byla bezplatně provedena operace znovu?

Oc Dr. Rau

Ano, operace je možná, případná reoperace je zdarma

Touskova

Díky který z těchto laserů provádí menší zasah do oka ci je kvalitnejsi?

OC Dr. Rau

Femtosekundový laser jen odřezává rohovkovou lamelu a nahrazuje dříve používaný mechanický vibrační nůž, to při naší metodě nepoužíváme, protože do rohovky neřežeme.Vlastní zákrok na rohovce se pak provádí excimerovým laserem, kdy náš Allegretto Wavefront light je jedním z nejúžívanějších a nejpřesnějších. Eximerových laserů je několik typů od různých výrobců. Jejich popis a technické parametry jsou na obsáhlou depatu a to především s odborníkem na lasery.

Andrea Toušková

Dobrý den chci se zeptat jaký je rozdíl mezi zákrokem LASEK – Viscodissection a NeoLASIK. Děkuji Toušková

OC Dr. Rau

O metodě Lasek Viscodissection se dočtete na našich www stránkách. Je to metoda, při které je odchlípena povrchová vrstva rohovky jen konstantním tlakem viskozní tekutiny, LASER-Vis ( Švýcarsko), kterou aplikuji zvlaštní jehlou Dr.Rau Geuder pod epitelovou vrstvu. Takto vytvořený lalok je velmi elastický a stabilní. To znamená není veden řez do rohovky, ale odchlipuje se pouze povrchový epitel, zatímco u metody Lasik se řeže do rohovky a vytváří se tzv. rohovkový flap. Při staré metodě se řeže nožem, při nových metodách (NeoLasik) Femtosekundovým laserem.

Veronika Stoklasová

Zakopila jsem si voucher v minulé akci na slevomatu. Operaci jsem podstoupila v prosinci a mohu všem jen doporučit. Nejen kvůli skvělým výsledkům – to především, ale také kvůli velmi příjemnému prostředí a úžasnému přístupu. Děkuji!

OC Dr. Rau

Milá Veroniko, děkujeme za hodnocení a přejeme mnoho krásných zážitků bez brýlí a kontaktních čoček

Li

Dobry den,
mam nekolik dotazu.
Od jakeho roku operujete metodou Lasek viscodissection (v Nemecku, Praze)?
Asi kolika % pacientu se vada po zakroku vratila (vrati)?
Jaka jsou rizika teto metody?
Kolikrat lze pripadne operaci opakovat (je nejake riziko pri vicecetnych operacich)?
Lze se pri pouziti tohoto voucheru objednat i na pozdejsi termin nez jen do srpna (do kdy nejdele)?

OC Dr. Rau

V Nemecku od roku 2000, v Praze od otevření klliniky v roce 2009,
To procento je naprosto nepatrné, provádím více než 1000 operací ročně
rizika jsou minimální(více na nšich www stránkách)
operaci lze opakovat a platnost voucheru Vám rádi prodloužíme

Dagmar Femiaková

A na to se asi kupón nevztahuje že? a kolik stojí?

OC Dr. Rau

Nevztahuje, ceny jsou dle použité čočky od cca 26000,– do 32000,– za jedno oko. Počkejte, také připravujeme akci

Dagmar Femiaková

Dobrý den, mám multifokální brýle, na dálku 1,5 a na blízko 4,5 dioptrie. Je mi 62 let, byla by pro mě operace vhodná,
 děkuji

OC Dr. Rau

Dobrý den, pro Vás je řešením implantace multifokální čočky.

Eva Stašáková

Dobrý den prosim jde operova používám každý den kapky na náběch na zelený zákal děkuji Stašáková

Oc Dr. Rau

Je nutné vyšetření.

jiří

dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda je možně v jeden den provést vstupní prohlídku i operaci, ptám se protože jsem z MORAVY a kolik je pooperačních kontrol
 děkuji

Oc Dr.Rau

Paklize budete pro operaci vhodny,lze provest v jeden den jak vysetreni,tak i operaci.Kontrola je druhy den po operaci a ctvrty den se vyjme kryci kontaktni cocka,dalsi kontrola az za mesic.

Ladislav

Dobrý den, jsem muž 45 let,mám pravé oko –1.00 cyl –1,50 a levé oko –0,50 cyl –2.50. Není problém s odstraněním cylindru –2,50? Zároveň se chci zeptat ,jestli odstranění této vady umožní život bez brýlí? Nebudou potřeba brýle, postupem věku, na čtení? Děkuji za odppověď.

Oc Dr.Rau

Refrakcni laserovou operaci lze odstranit kratkozrakost­.dalekozrakost a atigmatismus zpusobene rohovkou,to pochopitelne nevylucuje ve starsim veku pouziti bryli na cteni zpusobene stareckou vetchozrakosti(pres­biopii),ktera se resi vymenou cocky a implantaci multifokalni cocky.

Sylva, Pardubice

dobrý den je opravdu ta sleva taková? oči nejsou přece jen „sleva na kosmetiku“? Pokud bych se u vás objednala na zákrok refrakční vady s multifokální čočkou, poskytnete mi opravdu platný certifikát na odškodnění pokud by se operace nezdařila nebo se vyskytly nežádoucí komplikace? Jak inzerujete doživotní záruku.Volala jsem na kliniku Gemini, Duovizi,Eurokliniku a Tanu a tam se nikdo neodvážil mi dát takovou záruku. Děkuji.

OC Dr. Rau

Tato sleva se vztahuje pouze na naši refrakční metodu Lasek Viscodissekce. Co se týče doživotní záruky, viz. předchozí příspěvky.

Jana

Dobrý den,



zvažuji operaci, je mi 35 let, mám 4,25 a 4,75 dioptrie. Mám ale obavy, zda zlepšení vidění na dálku nyní nebude vykoupeno zhoršením vidění na blízko ve vyšším věku. Bude mi 5.000,– za voucher vráceno i v případě, že by mi po konzultaci s vámi byla operace doporučena jako vhodná a já bych se nakonec rozhodla jí nepodstoupit? 


Aktuálně navíc 5tý měsíc kojím, tak nevím, zda bych stihla využít voucher do půl roku. 


Děkuji
OC Dr. Rau

Podle Vámi sdělených informací jste velmi vhodný kandidát. Pochopitelně, pokud operaci nakonec nepodstoupíte, peníze Vám budou vráceny. Voucher jsme připraveni, v případě kojení prodloužit.

Marcela Formánková

Dobrý den,mám –3.25 cylindr –0.5 osa 90 a
 –4.0 cylindr –0.75 osa 80,jakou mám šanci být bez brýlí,děkuji za odpověd

OC Dr. Rau

Šanci máte velkou, blíže však po odborném vyšetření

Kateřina

Dobrý den, kontaktovala jsem pár ze soukromých očních klinik co se týče refrakčních vad a zatím žádná z nich, i ty nejvěhlasnější, si netroufla zaručit klientům doživotní záruku…a navíc jsou již mnohem lepší laserové přístroje např.nejmodernější laser Intralase iFS a excimerový laser VISX – je možné,že je máte k dispozici? děkuji za odpověď.

OC Dr. Rau

Dobrý den, doživotní záruka v tomto směru spočívá v tom, že v případě, že dojde k opětovnému zhoršení zraku ze stejného důvodu, proč byla refrakční operace provedena poprvé, garantujeme bezplatnou reoperaci. Jinak pochopitelně doživotní zárku na nezhoršení zraku nelze poskytnout, protože to může nastat i ze zcela jiných důvodů, než jsou důvody pro realizaci refrakčního laserového zákroku. My vlastním velmi dobrý a přesný laser Allegreto Wave light.

Kateřina Holanová

Dobrý den,
je operace vhodná u 7 dioptrií do dálky, na jednom oku slabý strabismus z dětsví? Děkuji.

OC Dr. Rau

Ano je, přesněji a definitivně však lze odpovědět až po provedení odborného vyštření.

Eva Kovářová

Dobrý den,
jsem tři měsíce po porodu a kojím. Dočetla jsem se zde, že kdybych stále kojila, je možné po domluvě s Vámi prodloužit platnost voucheru. Celková cena doplatku bude tedy stále 20 990 Kč za obě oči? Děkuji za odpověď.

OC Dr. Rau

Ano. Bude to tak

Dagmar Rychlá

Může tato operace vyřešit šedý zákal (na jednom oku)?

OC Dr. Rau

Bohužel ne.

Adam Bílek

Jsem dalekozraký 2,70 a 2,50. Lze po operaci vykonávat práci dopravního pilota? Je možno poté uspět u nejtěžších zdravotních zkoušek z pohledu zraku?

OC Dr. Rau

Ano, tato metoda je schválená NASA i pro kosmonauty. Na naší klinice v německém Chamu jsme odoperovali řadu pilotů společnosti Lufthansa.

Petra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to po odstranění brýlí na dálku s brýlemi na blízko ve věku cca nad 45 let??? Je pravda, že když nosí někdo brýle na dálku, pak ve vyšším věku nemá brýle na čtení???? Nebo je vaší metodou záruka nenošení brýlí vůbec??? Děkuji za odpověď. Petra

OC Dr. Rau

Na Váš dotaz lze odpověď až po odborném vyšetření, laserem lze odstranit brýle zcela, stejně tak i implantací multifokální čočky. Při implantaci monofokální čočky, která je levnější potřebujete brýle na čtení.

Gábina

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je nutné nosit před operací jen brýle. Normálně nosím denně kontaktní čočky. A také, jak je to s líčením očí.
Moc děkuji za odpověď. Gábina

OC Dr. Rau

Před operací byste neměla nosit čočky 14 dnů, na operaci pochopitelně nenalíčená, líčení po operaci za týden, kvůli možné infekci

Eva

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se na vyšetření a poté na operaci mohu objednat co nejdříve, nebo máte hodně obsazených termínů? Nechtěla bych na operaci čekat například tři měsíce apod. Díky Eva

OC Dr. Rau

Obsazených termínů je hodně, ale vyjdeme Vám vstříc a určitě nějaký volný termín najdeme.

Filip Petschke

Za jak dlouho po operaci lze řídit auto? Je nutná týdenní pracovní neschopnost?

Oc Dr.Rau

Neni bezpodminecne nutne,ale vzhledem k bezpecne rekonvalescenci alespon 4 dny doporucuji. Po teto dobe uz s nejvetsi pravdepodobnosti budete moci ridit.

RadkaHulešová

Dobrý den ,


chtěla bych se zeptat, zda by pro mě tato metoda byla vhodná ? Je mi 32 let , mám dioptrie 0,5 a 0,75 + astygmatismus – cylindr 0,75 , osa 180C a počínající glaukom ( kapu si Luxfen) . 


Děkuji a přeji hezký den.
Oc Dr.Rau

Podle vasich informaci by operace byla mozna,s jistotou to je mozne rict az po provedeni odborneho vysetreni

Franta

Je operace možná pokud mi není 18 let?

Oc Dr.Rau

Je dulezite,abyste mel zrak ustalen. Pokud se vada dalezhorsuje,poc­kejte.

Oc Dr.Rau

Pro operaci by mel byt zrak ustalen,bez vysetreni Vam ale nemohu konkretneji odpovedet. Je mozne operovat,anebo navrhnout jine reseni. Je vsak nutne vysetreni.

Iva

Dobry den, chci se zeptat na tu rekonvalescenci, co obnasi? Budu normalne hned videt nebo musim mit zalepene oko a v tom pripade, dela se to nadvakrat, kdyz mam vadu na obou ocich? Budu po zakroku schopna postarat se o miminko? Dekuji za odpoved.

Oc Dr.Rau

Delaji se obe oci naraz,oko zalepene nemate,omezena muzete byt maximalne 2–3 dny po operaci, vidite ale okamzite,jen prvni dny jste citliva na svetlo,takze nosite tmave bryle. Prvni dny je zrak jeste mirne rozostren,po odstraneni kryci kontaktni cocky,coz je ctvrty den po operaci je jiz zpravidla vse v poradku.

Věra

Dobrý večer..


mám na jednom oku –4,75, na druhém – 5,25 a zrak se mi i v mém věku (31 let) stále zhoršuje – každý rok až dva cca o čtvrt dioptrie, přestože mi bylo několikrát tvrzeno, že nejpozději po studiích se to zastaví.. bohužel se tak nestalo.. pracuji a budu muset pracovat hodně s počítačem.. má cenu tuto operaci podstoupit? nezhorší se mi zrak zpět i po operaci? 


díky za informaci
Oc Dr.Rau

Pro operaci by mel byt zrak ustalen,bez vysetreni nelze vice rict. Je mozne operovat i v tomto stadiu nebo se dohodnout na jinem vhodnem reseni.

J.P.

Dobry den, rekonvalescence je 4 mesice, co si pod tim mohu predstavit? Mohu operaci podstoupit, kdyz mam 1,5 lete dite? Jak to probiha primo po operaci a co vse zahrnuje rekonvalescence? Dekuji za odpovedi.

Oc Dr.Rau

Doporucujeme tydenni pracovni neschopnost,omezene budete fungovat 2–3 dny. Kontrola je hned druhy den po operaci,a ctvrty denVam vyjmeme kryci kontaktni cocku,pak uz je vetsinou vse v poradku. Potom jen kapete ocni kapky po dobu 4 mesicu.

T. S.

Dobrý den. Na inernetu jsem si stáhla prezentaci „(PPT) Präsentation Innovationspreis beste“, jejíž součástí je i video. Video ovšem nejde spustit – je k dispozici i někde jinde? Moc by mě to zajímalo.

Oc Dr.Rau

Video je ke shlednuti v nasem ocnim centru,zaslete na nas email vasi adresu a pokusime se vam video preposlat.

Iva

Dobry den, co obnasi ta rekonvalescence? Psali jste asi tyden, ze trva, ale co konkretne? Bude me to omezovat v peci o batole? Dekuji.

Oc Dr.Rau

Prvni 2–3 dny ano.Budete citliva na svetlo,budete muset mit tmave bryle. Standardne doporucujeme tyden pracovni neschopnosti.

Tereza

Dobrý den,
jak dlouho po operaci se musím vyhýbat veřejným bazénům kvůli riziku infekce? A zakouřeným místům?
 Děkuji

Oc Dr.Rau

Maximalne 14 dnu.

Klára

Dobrý den,
je operace vhodná v případě, že se mi stále neustálil počet dioptrií a zrak se mi zhoršuje o cca 0,5 dioptrie za rok?
 Děkuji

Oc Dr.Rau

Pockejte s operaci,az se vas zrak ustali.

Aneta F.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,jak moc by jste mi doporučila operaci a jestli je pro mě vhodná.
Jsem žena 21 let, krátkozrakost.
Pravé oko 4,5 dio, cylindry 0,25, osa 100°
Levé oko 4,75 dio, cylindry 0,25, osa 80°
Po operaci zmízí krátkozrakost uplně,nebo se pouze sníží.
Děkuji.

Oc Dr.Rau

Podle Vami sdelenych informaci jste pro operaci vhodna, kratkozrakost muze byt zcela odstranena. Presneji lze vsak odpovedet az po odbornem vysetreni.

Bobina

Dobrý večer, v roce 2009 jsem podstoupila operaci šedého zákalu a implantaci Restor čoček na obě oči. Dioptrie mi byly sníženy na –2,5, takže musím nosit brýle na dálku(na blízko vidím dobře). Mám dotaz, zda je možné při této dg. podstoupit u vás leaserovou operaci.
Děkují za odpověď.
 BM

Jitka Rödlingová

Dobrý den
A jak je to s „optickou přesností“.
Mohu očekávat výsledek, kdy mi srovnáte dioptrie na cca plus mínus 0,1 dioptrie?
Nebo je interval vyšší?

Děkuji za doplnění
 JR

Oc Dr.Rau

Bez odborneho vysetreni neni mozne odpovedet. Obecne lze rici,ze muzete byt zcela bez dioptrii.

Pavel Adámek

Pravé oko cyl. +1, levé cyl. +1,5 dálka, muž 42 let, jakou mám šanci?

Oc Dr.Rau

Mate velkou sanci.

Monika

Tuto operaci jsem u dr. Rau podstoupila před měsícem a všem mohu doporučit. Nejen proto, že po téměř 30 letech zase dobře vidím, ale také pro všechny milé a ochotné lékaře a sestřičky. Děkuji všem

Oc Dr.Rau

Vazena Moniku,dekuji velmi za Vase skvele hodnoceni a preji Vam mnoho osobnich i pracovnich uspechu.

Zdena

Dobrý den,mám brýle na čtení (jen) asi 5let,ale vím,že tzv,stařecká vetchozrakost se laserem nedá odstranit,Vy ale píšete(viz diskuze),že by to bylo možné.Je mi 47let a brýle mi velmi vadí,jelikož na dálku vidím výborně.Můžete mi to prosím nějak vysvětlit.Děkuji

Oc Dr.Rau

Je pravda,ze vetchozrakost se resi vymenou cocky,ale vas problem nemusi byt nutne zpusoben vetchozrakosti.Vse lze rict az po obdornem vysetreni. Jsme pripraveni Vam i v pripade vymeny cocky poskytnout nadstandardni podminky a to i cenove.

VLAĎKA

Prosím ,chtěla bych tuto operaci věnovat dceři jako dárek,ale nyní je těhotná ve 4 měsíci a potom bude určitě kojit.Je možné tuto operaci uskutečnit v těhotenství? Jde o krátkozrakost . Děkuji

Oc Dr.Rau

Kvuli lekum,ktere se berou po operaci,lze operaci provest az po ukonceni kojeni

Martina Sejkova

Dobrý den chtěla bych se zeptat,manžel špatně vidí na dálku i na blízko má cukrovku a je mu 58let je možná operace

Oc Dr.Rau

Problem Vaseho manzela je urcite resitelny,jakou formou je mozne rict az po odbornem vysetreni

Jitka Rödlingová

Dobrý den.
Jak opticky přesná tato metoda je?
Špatně vidím na dálku ( obě oči „jen“ –2,0 dioptrie). Proto o tomto zákroku delší dobu uvažuji. Ale kdyby mi tato metoda i v ideálním výsledku zoptimalizovala zrak na plus mínus 1 dioptrii, zůstanu raději u brýlý.
Hraju aktivně kopanou.
Jak dlouho po zákroku je vyloučené hrát pro nebezpečí odtržení rohovky, například po „hlavičkování“?
Jaké je riziko, že k nějakému podobnému posunu rohovky dojde i později. V rámci měsíců a let?
Mockrát děkuji za odpověi

Oc Dr.Rau

Tato metoda je pro sportovce velmi vhodna,nebot do rohovky se vubec nereze,je schvalena americkou Nasa i pro kosmonauty. Blize se o teto metode doctete na nasich www strankach. Pri normalnim prubehu muzete za 14 dnu sportovat bez omezeni. Metoda je vhodna i pro kontaktni sporty jako napr.box. Vzhledem k tomu,ze do rohovky se nereze nehrozi ani v budoucnu posun rohovkoveho flapu.

TS

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jestli je možné při zakoupení voucheru celou operaci provést i s kontrolami do konce srpna. U některých klinik jsem se dozvěděl, že půl roku po operaci se chodí na kontroly. Chystám se na roční studijní pobyt v zahraničí a potřebuji vědět, zda mi ho nějaká případná komplikace neohrozí. Předem děkuji za odpověď.

Oc Dr.Rau

Ano,lze

Jarda

Dobrý den. Je mi 56 let,na dálku mám na obou očích cca 3,5 dioptrie,na čtení nevím přesně,asi2 diop.Problém je v tom ,že když vidím že se mi někdo snaží provést něco v oku tak podvědomě ucukávám.Taky jsem na jednom oku měl asi v 36 letech zánět očního nervu.Je vhodné s tím něco dělat když dioptrie jsou několik let stejné?Děkuji za odpověď-ještě by mě zajímala doba rekonvalescence.

Oc Dr.Rau

Oko mate dostatecne znecitlivele kapkami.takze s ucukavanim urcite problem nebude. Rekonvalescence je asi tyden.

Zuzana

Dobrý den,na operaci jsem u Vás byla v prosinci a má silná krátkozrakost 7dioptr je pryč.Děkuji za milé a profesionální jednání.Ostatním Vás mohu jen vřele doporučit jste všichni moc příjemní

Oc Dr.Rau

Dobry den,velmi dekujeme za Vase hodnoceni a jsme velmi radi,ze jsme Vam mohli pomoci

Petr Hričina

Dobrý den, mám dioprie +3.5 na čtení a +4.5 na dálku, mám astigmatismus, pokud budu chtít dobře vidět na dálku, jak je to se zárukou. Pokud přijedu na vyšetření, jaká je cena, pokud se nedohodneme na zákroku děkuji

Oc Dr.Rau

Vasi vadu lze takto resit,vysetreni stoji 1000 Kc,v pri­pade,ze vysetreni ukaze,ze nejste vhodny Vam budou penize vraceny.

veselka

resi operace vrozenou vadu tupozrakost? spatne vidim pravym okem na pismenka pri cteni, nezaostruje

Oc Dr.Rau

Tupozrakost bohuzel nelze takto resit

Radka van der Kuijlová

Dobrý den, měla jsem tuto operaci dělanou již před 13 lety – firma VIDIMED. Bylo mi odstraněno 6,5 dioptrií, ale za 5 let po té se mi během jednoho roku vrátilo zpět 5,5 dioptrie. Nikdo nevěděl proč a vlastně se mnou nehodlali zabývat. Brýle jsou mi na překáku hlavně při sportu atd., ale bojím se podniknout další operaci. Přeci jenom je to finančně velice nákladné. Děkuji za odpověď 



OC Dr. Rau

Přesto, že sídlíme v zrekonstruovaných prostorách, kde dříve sídlila společnost Vidimed, nemáme s touto společností nic společného. Operaci lze pochopitelně zopakovat, ale blíže je možné se přesně vyjádřit až po odborném vyšetření. Tato metoda je vhodná zejména pro aktivní sportovce.

Alena Křížková

Dobrý den,
bude mi 65.let,a ráda bych si nechala operovat oči touto metodou. Vidím špatně na blízko i na dálku.
Na blízko: pravé oko+2,75 cilindr 0,5 osa 90st.
levé oko +3,0 cilindr 0,5 osa 125st.
Na dálku: vyšetřit.
Byla bych velice ráda kdyby u mne tato operace byla možná.
Předem děkuji za odpověď.

OC Dr. Rau

Bez odborného vyšetření nelze zodpovědně odpovědět, pro Vás by byla pravděpodobně vhodnější implantace multifokálních čo­ček.

Jana Slováková

Již jednou jsem operaci podstoupila,před 5 lety,ale opět se mi oči zhoršily,je možné podstoupit tento zákrok znovu?

OC Dr. Rau

Ano je to možné

Věra

Tato akce se také vztahuje na implantaci multifokální čočky. Pokud ne, jaká je cena za uvedený zákrok.
 Děkuji

OC Dr. Rau

Tato akce se na výměnu čočky nevzahuje, cena za jedno oko při výměně multifokální čočky se pohybuje podle druhu čočky od 26 do 32000,–

Věra

Mám oční vadu krátkozrakost na levém oku –2,0 dioptrie, na pravém oku –2,5. Je mi 55 let. Má oční lékařka mi nedoporučuje operaci z důvodu věku s tím, že v případě úpravy zraku neuvidím na blízko a budu muset nosit brýle na čtení. V současné době tyto problémy nemám. Je možná tato operace bez vlivu na zhoršení zraku na blízko?

 Děkuji

OC Dr. Rau

Vše lze odpovědně říct až po odborném vyšetření, Vaši vadu ale obecně řešit laserem lze a to i bez zhoršení vidění na blízko. Vaše lékařka měla na mysli patrně operaci nahrazením Vaší čočky monofokální nitrooční čočkou, kdy jsou potom potřeba brýle na čtení. Lze ale použít multifokální čočku, při jejíž implantaci tyto potíže odpadají.

Pavel

Je mozne voucher v ojedinelych pripadech prodlouzit?

Hana

Dobrý den!Manžel má dioptrické brýle na dálku,na jednom oku cylindr,lze toto odstranit tímto zákrokem?Děkuji za odpověď.

OC Dr. Rau

Dobrý den, ano lze.

Petra Převrátilová

A z vaší strany by to prodlouženì vocheru bylo možné?

OC Dr. Rau

Ano

Petra Převrátilová

Dobrý den,můj dotaz zní,zda mohu podstoupit operaci,když mám 4 měsíce po porodu a kojím.Děkuji za odpověd.

OC Dr. Rau

Je lepší počkat, až s kojením skončíte. Pokud byste se rozhodla pro zakoupení certifikátu, jeho platnost je půl roku a v případě, že byste stále kojila je možné se dohodnout na prodloužení platnosti z naší strany až po ukončení kojení.

Martina

Dobrý den, je tato metoda vhodná pro odstranění astigmatismu?

OC Dr. Rau

Ano je velmi vhodná

Jakub Pinkas

Dobry den, jak je to s cylidrem?

OC Dr. Rau

Astigmatismus(cy­lindrická vada) je často spojen s krátkozrakostí nebo dalekozrakostí a lze je touto metodou eliminovat

Hana Glučová

Dobrý den.Mám 2dioptrie na čtení.Je mi 58 let.Je možná tato operace? Jaká je doba léčení?Děkuji

OC Dr. Rau

Vzhledem k Vašemu věku se bude jednat pravděpodobně o presbiopii (vetchozrakost), kterou lze řešit výměnou čočky. Vše lze ale odpovědně říct až po odborném vyštření.

Tondaa

Dobrý den. Lze u vás vyřešit i šilhání?

OC Dr. Rau

Ano lze, ale s touot operací ani slevou na ni to nemá nic společného.

Petra H.

Dobrý den,ráda bych se informovala,zda je vhodná operace pro manžela,který má na obou očích plus 1,5dioptrií a na levém oku tupozrakost. Děkuji za odpověd.

OC Dr. Rau

S největší pravděpodobností ano, počet dioptrií ani tupozrakost Vaseho manžela není problém. Lze odstrani však pouze dioptrie, nikoliv tupozrakost. Přesněji lze odpovědět až po provedení odborného vyštření

Martin

Dobrý den, vlastním voucher z minulé akce, stále ještě na mně nepřišla řada a už se prodávají vouchery další…do kdy vypořádáte staré vouchery? Díky za odpověď.

OC Dr. Rau

Staré vouchery vypořádáme do konce března. Je problém, když se k využití voucherů lidé objednají měsíc před skončením celé akce a během týdne se jich objedná sto, tak se pochopitelně z kapacitních důvodů vše trochu protáhne. Děkujeme za pochopení

Padre

Pro SLEVOMAT: Dobrý den, mohl by mi někdo vysvětlit, proč je v informačním emailu této nabídky napsána sleva 86%? Asi mám problémy s očima a s počty či co…

OC Dr.Rau

Omluva v předchozích příspěvcích, již odstraněno. Chyba provozovatele serveru

Iveta

Dobrý den,
cena a zákrok se týká dalekozrakosti i krátkozrakosti? Nemáte to v podmínkách uvedeno.
 Děkuji

OC Dr. Rau

Ano ceny se týká jak korekce dalekozrakosti, tak i korekce krátkozrakosti

Vik

Dobry den, potrebuji bryle na cteni (prozatim +1,5). Je tento zakrok vhodny pro odstraneni teto zrakove vady? Za odpoved predem dekuji.

OC Dr. Rau

Ano, zákrok je pro Vás pravděpodobně ideální, je však nutné odborné vyšetření, protže ač jste dioptricky vhodný pacient, můžete mít i jinou vadu, která zákrok znemožní

Iveta

Dobrý den, tatínek vidí špatně na blízko, je na to tento zákrok vhodný? Děkuji za odpověď

OC Dr. Rau

Obecně ano, zodpovědně lze však říct až po odborném vyšetření.

Marek Matyas

Dobrý den, mám tupozrakost, lze to tímto přístrojem odstranit??

OC Dr. Rau

tupozrakost nelze odstranit

jirka

a jak to bude v případě objednávky a zaplacení částky 5000kč,když při vstupní kontrole bude zjištěno,že operace není vhodná.mám zato,že bude zdarma,v tomto případě bych měl zájem.ale abych ztratil den volna měl náklady na dopravu a ještě zaplatil za něco co mi v ničem nepomůže ,to neberu. každá služba o získání zíkazníka nese jisté riziko.

OC Dr. Rau

V případě, že nebudete na operaci vhodný, Vám budou peníze vráceny

Tom

je mozne tuto operaci provest pro osobu s chorobou keratoconus?dekuji za odpoved?

OC Dr. Rau

Bohužel nelze

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru