Budete mít výročí? Oslavte ho romantickou večeří v Chateau St. Havel

Budete mít výročí? Oslavte ho romantickou večeří v Chateau St. Havel

Sandra Soukupová, Richard Müller 30. 1. 2023

Vezměte svou drahou polovičku na večeři do Chateau St. Havel a udělejte si hezký večer. Vychutnáte si 6chodové menu podávané na zámku, dobré víno i krásné prostředí. A abyste nekupovali zajíce v pytli, podívejte se, jak takový slavnostní večer probíhá. Kolega Richard sem vyrazil s přítelkyní a oslavili tak třetí výročí vztahu. Podělí se s vámi o své dojmy i video přímo z restaurace.

V Praze, a přesto v přírodě

Měli jsme s přítelkyní výročí a rozhodli se, že ho oslavíme dobrým jídlem. Vyrazili jsme tedy přes Slevomat na slavnostní degustační menu do Chateau St. Havel. Musím říct, že celý zážitek předčil má očekávání.

Zámeček je přímo v Praze, konkrétně v Krči poblíž Thomayerovy nemocnice. Autem je to jen pár minut z centra. Když jsme ale na parkovišti vystoupili, připadali jsme si jako na venkově, ne ve městě. Klidné prostředí, okolo příroda, rybníček a malé golfové odpaliště. Hned jsem se zaradoval, že se mi konečně podařilo najít opravdu romantické místo na večeři v Praze.

6chodové degustační menu i s vínem

Uvnitř restaurace na nás čekala úplně ideální kombinace luxusu a útulné atmosféry. Ujal se nás číšník, uvedl nás ke stolu s výhledem do parku a krátce nám představil menu, které nás čeká.

Každý ze šesti chodů byl pro nás něčím speciální. Poznali jsme nové ingredience a kombinace. Právě to se mi na celém zážitku líbilo nejvíc. Kuchaři vymysleli vyvážené meníčko, které nebylo přeplácané, ale přitom na talíř přineslo jídla, která nás opravdu bavilo zkoumat.

Dobré vědět: Všechna jídla vznikají pod taktovkou executive chefa Ondřeje Slaniny, známého z kulinářské televizní show „Kluci v akci“, a šéfkuchaře Zdeňka Jánského. Menu ale není vegetariánské ani veganské.

Vybrali jsme si degustační menu s vinným párováním. To v praxi znamenalo, že nám číšník u každého chodu nalil a představil víno, které se k danému jídlu nejvíce hodí. A vysvětlil proč. Obvykle na víno moc nejsem, ale tohle experimentování jsem si užíval.

A jak to dopadlo?

Dobře jsme se najedli a hlavně si užili víc než 3 hodiny společného času. Nerušeně jsme diskutovali o nových chuťových zážitcích i o všem možném. Tohle místo si od nás zaslouží pořádný palec nahoru.

Ukázat menu od Chateau St. Havel

Jak se vám článek líbil?

Sandra Soukupová

Co bych vám na sebe tak práskla? :) Mám ráda zmrzlinu, cestování, hory, jízdu na kole a lego. Jako malá jsem chtěla být zpěvačkou, právničkou, doktorkou, majitelkou restaurace nebo třeba popelářkou. Nakonec vyhrálo psaní a nelituji, protože mně i čtenářům rozšiřuje obzory, což je skvělé. 

Richard Müller

Mám rád legraci, sport a aktivity všeho druhu: běhání, thai box, hru na bicí, procházky… Krom toho ale umím ocenit i dobrý odpočinek a nicnedělání, protože během něj mě napadají ty nejlepší nápady. Nikdy se nenudím. Někdy jsem sentimentální. Mám rád Na samotě u lesa, Kolju a Lvího krále. 

Zaujal vás článek? Tohle se vám bude líbit!

Nahoru