Hračka, která neskončí v koši: je eko a využitelná i v kuchyni

Hračka, která neskončí v koši: je eko a využitelná i v kuchyni

Mama live 8. 10. 2020

Děti a stavebnice, to je sázka na jistotu, co říkáte? A mě vždycky fascinuje, co dokážou z kostek vykouzlit. Já vidím hranaté útvary a postavím zeď, plot nebo něco podobně unikátního. A ony? Roztodivné útvary, ve kterých vidí koně, pistoli i dinosaura. A když se podíváte blíž, zjistíte, že mají pravdu.

Stavebnice, nebo obal na dobroty?

Pokud vám není jedno, z čeho jsou hračky vašich dětí vyrobeny, a máte rádi multifunkční využití, mám pro vás originální tip! Já jsem o českém výrobku jménem EKOPA dosud neslyšela, ale už to šířím dál!

Jsou to kostky z bioplastu, které buď můžou dopadnout jako letadlo, nebo jako květináč, či kuchyňská dóza. Zajímavé, co říkáte? Obaly z cukrové třtiny šetří přírodu, vy si v nich můžete nechat doručit lentilky, oříšky nebo čaj na štíhlou linii a pak po vypotřebování postoupit dětem.

S kostkami se brzy naučíte zacházet, chce to chytit zacvakávací grif a pak už to jde velmi snadno. Menším dětem musíte určitě pomoct.

Skvělá zábava na chatu i do školky

Čím víc obalů nasbíráte, tím zajímavější výtvory pak postavíte. Já doporučuji vzít třeba na chalupu, dózy nejsou úplně designový kousek do bytu. Ideální je stavět venku, klidně dát dětem jako nádobí do kuchyňky nebo na pískoviště. A až půjdete na výlet, můžete dózičku využít na drobné sladkosti.

A podle mě je to skvělá stavebnice do školek a dětských center. Vyhrají si s ní děti od jednoho roku, kostky jsou lehounké, skladné a zároveň dost velké, tak se dobře uklízí. Ač jsou jednotlivé kostky/dózy velké, není to skládání nikterak jednoduché ani pro větší děti. Prostě si vyberou složitější motiv. 

Jak se vám článek líbil?

Mama live

Jsem máma dvou dětí, žena jednoho muže a píšu o nás. Jsem na mateřské čtyři roky a po dvou letech této super dovči mě začalo každodenní popíjení drinků s nohama na stole nudit. Tak jsem založila blog a začala psát. A když mi dojdou slova, tak to vyfotím, když nevím kudy kam, vezmu to přes humor. 

Nahoru