Výroba vlastní čokolády a selfíčko s Hurvínkem? Jasně, v centru Prahy

Výroba vlastní čokolády a selfíčko s Hurvínkem? Jasně, v centru Prahy

Jestli mám pro něco slabost, je to čokoláda. Jasně, snažím se ji moc nejíst, protože linie, ale ta slabost tam pořád je, a tak jsem neváhala ani chvilku, když mi nabídli, abych vyrazila prozkoumat Chocotopii, která je přímo v centru Prahy, v Celetné. A protože v muzeu čokolády se líbí hlavně dětem, přizvala jsem si na pomoc 6letého kamaráda Vojtíška. A dobře jsem udělala, bylo to parádně strávené odpoledne.

Koupit voucher do Chocotopie

Nejdřív jsme si prošli Chocolate museum by Choco Story – muzeum, ve kterém je skvěle popsaná historie výroby čokolády, jsou tu vystaveny dobové, originální obaly od čokolád a bonboniér a kromě toho třeba i Spejbl s Hurvínkem, se kterými si můžete střihnout fotku.

Prohlídka byla s komentářem průvodce, který nám prozradil třeba to, že Chocotopia má v Mexiku vlastní plantáž se zvířátky, která by ve volné přírodě už nepřežila, např. kvůli zraněním. Nejdelší dobu jsme strávili u auta s Krtečkem, protože Vojtíšek toužil autíčko nastartovat – mělo tam přece klíček, tak musí jet! Trvalo nám pěkných pár minut a příslibů sladké odměny, než se konečně pohnul dál.    

Dobré vědět: Už tady v muzeu potkáte spoustu voskových figurín spojených s historií – třeba plantážníka nebo indiána. 

Po prohlídce jsme se přesunuli na ukázku výroby pralinek, která tu probíhá každou půlhodinku. Vede ji sympatický čokolatiér, který všechno vysvětluje, a nejlepší na tom celém je, že potom dostanete ochutnat. Takhle mňamózní pralinky jsem dlouho neměla.

Chci s dětmi vyrazit do muzea čokolády

Hurá vyrobit si vlastní čokoládu

Pak už nás čekalo to, na co jsme se nejvíc těšili – čokoworkshop! Čokolatiér dal Vojtíkovi zástěru, takže ten vypadal jako důležitý šéfkuchař, zatímco já dostala bílý obleček, takže jsem vypadala jako obr duch. A šlo se na věc!

Mým úkolem bylo nalít čokoládu do formičky, na Vojtovi bylo hlavně zdobení. Moc ho to bavilo a tvářil se u toho velice důležitě (což bylo možná tou zástěrou). Vybrat jsme si mohli ze spousty posypů – k dispozici byly různé oříšky, ovoce, lentilky i ovocný „prach“. Vojtík chtěl nejdřív minimalisticky jen jahody, pak jsme přidali mandle, na to jsme nasázeli lentilky a ve finále přibyl ještě brusinkový prášek. Toho tam uklouzlo trochu víc, tak se muselo zachraňovat a foukat. 

Čokoláda pak potřebuje tak půlhodinky v ledničce, což je ideální příležitost jít si sednout dolů do kavárny, která připomíná džungli, a dát si tam vafli, nebo si přiobjednat vstup do Muzea voskových figurín a pozdravit tam Angelinu Jolie, Brada Pitta, George Clooneyho, Jardu Jágra a další staré známé. My stihli oboje, první jsme zamířili k figurínám.

Honem za voskovými figurínami 

Oči figurín jsou normální skleněné oči, které se používají jako oční protézy, a vlasy jsou pravé, člověčí. Sranda je, že třeba Mistr božský Kája tu svoji figurínu sám učesal, aby všechno bylo perfektní. Lucka Bílá muzeu věnovala své šaty a Vinnetou na sobě má oblečení, ve kterém se natáčel film. Super, ne?

Když jsme obešli všechny, sedli jsme si dole do již zmíněné „džunglí“ kavárny a vstřebávali zážitek. Byla to pecka. Vlastnoručně vyrobenou čokoládu jsme hned otevřeli a dobrá třetinka zmizela rovnou. Jsme prostě šikovní, povedlo se nám!

A jaké info se může hodit vám?

  • Klidně sem přijďte i s miminkem – dole je přebalovací pult.
  • Je to tady bez bariér – sice tu mají schody, ale také ochotný personál, který vám všude pomůže.
  • Na workshop můžete vyrazit s celou partou kamarádů, umí ho tady připravit až pro 25 lidí.  

Jak se vám článek líbil?

Kristýna Kohoutová

„Ráda píšu a ráda piju víno…“ Tak tady můj medailonek začínal, když jsem ještě něco vydržela. Teď jsem nucená ho aktualizovat na: Ráda píšu a ráda si jednou za týden cucnu decky vína. Baví mě taky zpěv, cestování, knížky (jednoho dne dopíšu tu svoji) a slepice. Žiju v Praze, ale krev mám pořád jihočeskou, a tak se domů, do Budějc, ráda vracím. Víc mě najdete na @kristynakohout

Nahoru