
Nenechte si ujít nové nabídky z kategorie Steaky
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Zajděte na pořádný steak a vychutnejte si kvalitní šťavnaté maso propečené podle vašich představ. Grily už jsou rozpálené, stačí si jen vybrat steak house a vyrazit. Dáte si hovězí steak, nebo zkusíte třeba steak z tuňáka? Anebo máte chuť na klasiku a dáte si raději kuřecí, vepřový, krůtí nebo telecí steak?
Steak restaurace nabízejí nejrůznější druhy hovězích steaků. Pokud chcete ten nejlepší steak ze všech, objednejte si steak ze svíčkové nebo roštěnce. Steak ze svíčkové je libový, lahodný a krásně šťavnatý. Znát ho můžete pod názvem filet mignon nebo tenderloin steak.
Steak z vysokého roštěnce se jmenuje rib eye steak. Je krásně prorostlý a nejšťavnatější ze všech. Steak z nízkého roštěnce poznáte podle názvu striploin steak. Je libový a šťavnatý. Fajnšmekrům doporučujeme t-bone steak, který se skládá jak z nízkého roštěnce, tak ze svíčkové.
Velmi oblíbený je také rump steak ze zadní kýty, který je křehký a libový. Libový je rovněž flank steak neboli hovězí pupek. Z jiné části hovězího pupku se dělá flap steak, který je lehce prorostlý, a také krásně šťavnatý. Na grilování se skvěle hodí hovězí veverka neboli hanger steak.
Ať už si dáte kterýkoli hovězí steak, nezapomeňte obsluze říct, jak chcete maso propéct. Stupně propečení jsou blue rare, rare, medium rare, medium, medium well a well done. Blue rare steak je pouze lehce opečený zvenku, well done je naopak propečený skrz naskrz.
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.