Dlouze zakroužit se sklenicí, zhluboka vdechnout všechny uvolněné vůně, znovu zakroužit, znovu nasát nosem, poté vzít do úst první doušek a ucítit na jazyku…co vlastně?
Pronikněte do tajů vína nebo doutníků s 4hodinovým kurzem spojeným s degustací vybraných vín! Na výběr máte z těchto variant.
Základní vinařský kurz + kurz moravských vín s degustací excelentních vín
Kurz francouzských vín s degustací špičkových vín ze země Galského kohouta
Vinařský kurz evropských vín spojený s degustací vín Evropy
Vinařský kurz novosvětských vín spojený degustací vín nového světa
Základní doutníkový kurz s degustací doutníků i vína
Konkrétní typ kurzu si vyberete při rezervaci termínu.
Základní vinařský kurz spojený s kurzem moravských vín a degustací excelentních vín
Naučte se rozeznávat, hodnotit a správně vybírat vína, získejte základní sommeliérské znalosti a získejte vědomosti o zákonodárství. Dozvíte se také o vadách vína a nemocích, zjistíte, jak správně používat vinařský slovník a ochutnáte deset vín z celého vinařského světa.
Kurz francouzských vín s degustací špičkových vín ze země Galského kohouta
Během 4hodinového kurzu proniknete do tajů francouzského vína, naučíte se je rozeznávat, degustovat, hodnotit a nakupovat jako profesionál. Zjistíte více o základech technologie vína a o vinařském zákonodárství Francie.
Při degustaci ochutnáte deset excelentních francouzských vín a budete mít možnost poznat jejich snoubení s občerstvením.
Vinařský kurz evropských vín spojený s degustací vín Evropy
Kurz je zaměřený na rozšíření vědomostí o vinařských zemích Evropy mimo Francie a České republiky, naučíte se vína rozeznávat a hodnotit jako profesionál. Nepřijdete ani o informace o tom, jak se víno vyrábí, a jaké jsou v jednotlivých evropských zemích zákony vztahující se na vinaře.
Při degustaci vás čeká deset excelentních vín z různých evropských vinic a také malé obbčerstvení.
Vinařský kurz novosvětských vín spojený degustací vín nového světa
V tomto kurzu se budou probírat vína zemí vinařských obrů jako Chile, Argentina, JAR, Austrálie, USA aj. a při degustaci ochutnáte deset excelentních vín, budete mít možnost poznat jejich snoubení s občerstvením.
Základní doutníkový kurz
Vyzkoušejte doutníky ze zemí jako Kuba, Dominikánská republika, Mexico, Honduras aj. Během 4hodinového kurzu budete degustovat doutník i vybraná vína. Naučíte se doutníky rozeznávat a hodnotit. Zjistíte více o základech technologie výroby doutníků a též i o velikostech doutníků. Při degustaci ochutnáte špičkový doutník, budete mít možnost poznat jeho snoubení s víny.
Kurzy budou probíhat v menších skupinkách a povede je zkušený sommelier a gurmán Michal Karlík.
Po absolvování v případě zájmu obdrží účastníci diplom. Kurzy se konají v autentickém vinném sklepě, takže doporučujeme se kvalitně obléci.
Kurzy jsou vedeny v humornějším stylu. Občerstvení je formou studené mísy.
Kurzy budou probíhat v menších skupinkách do deseti lidí a povede je zkušený sommelier a gurmán Michal Karlík.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.