









Nebuďte nakvašení, že v zimě zahrada neplodí. Dejte své zásoby včas zakvasit.
Objevte kouzlo fermentace, která plodinám dodá nejen jedinečnou chuť, ale i spoustu blahodárných vlastností. Fermentovaná zelenina je totiž plná probiotik, která prospívají jak trávení, tak vaší imunitě. Magii mléčného kvašení vám odtajní kniha Kvašená zelenina na 1008 způsobů. Vykvašeno můžete mít za 3 minuty, 3 hodiny, 3 dny, 3 měsíce nebo i 3 roky. A vy teď zjistíte jak na to!
Dobré vědět: Ve videu můžete vidět variantu v klasické lepené vazbě, ale pozor – domů vám přijde mnohem praktičtější kroužková verze, která se při vaření nezavírá a ponechá vám tak volné ruce.
Když se řekne „kvašení“, většina si představí jen klasické zelí. Tahle kniha vám ale ukáže, že svět chutí a probiotik je o dost barevnější a voňavější. Autoři zúročili více než 12 let zkušeností a provedou vás kvašenými lahůdkami od jednoduchých receptů až po ty, na které by uznale kýval i korejský mistr kimči. Kvasit se naučíte na všechny způsoby: ve vlastní šťávě, s kořením i ovocem, se solí i bez, v otrubách, misu, nebo rovnou v barevných nálevech.
Kniha vás naučí, jak připravit tradiční kvašáky, bulharskou čalamádu, nebo kimči ve více než jedné podobě. Dozvíte se, jak kvasit zeleninu v miso pastě, s ovocem, nebo si vyrobit napodobeninu japonských umebošek z dřínů. Nechybí ani recepty na česnek v sójovce, křupavé topinambury nebo plněné papriky ve šťávě ze zelí. Navíc si osvojíte i bleskové kvašení na tři minuty a vyzkoušíte probiotické startéry, které koupíte v každé zdravé výživě. Objevte svět plný nových a zdravých chutí.
Super zpráva: Pro všechny nadšence kvašení máme v nabídce i Online kurz přípravy kvašené zeleniny.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Jan Kysela, Starý Hrozenkov 164, 687 74 Starý Hrozenkov