Kromě výjimečného menu se bude podávat i nevšední zážitek a dechberoucí výhled. Pojďte si to vše vychutnat!
Připravte se na neskutečný zážitek kombinující skvostné jídlo s vysoce netradičním prostředím. Před vámi 3- nebo 4chodové menu od špičkového šéfkuchaře Petera Slačky, pod vámi a kolem vás nic. Jen vzduch a výhled, který vám vyrazí dech. To je Lunch nebo Dinner in the Sky, oběd či večeře podávaná na plošině až 50 metrů nad zemí.
Plošina se do Prahy vrátí opět po roce a pouze na pár dní, protože putuje po celém světě. Přesná lokalita je zatím tajemstvím, termíny budou vypisovány v období od 4. do 14. 9. 2025.
Na čem si pochutnáte?
Za letošním menu stojí přední slovenský šéfkuchař Peter Slačka, zakladatel jedné z nejlepších fine dining restaurací Baroza. Progresivní styl vaření a vášeň pro slovenskou kuchyni zrcadlí jeho postoj k jídlu jako k uměleckému dílu. Působil ve světových restauracích Lyes v Londýně, Gastrologic ve Stockholmu nebo Belcanto v Lisabonu.
U jeho jídla záleží na nejmenším detailu, chce, abyste si každý kulinářský zážitek vychutnali všemi smysly. A proto je každé sousto působivým okamžikem. Někdy vás vrátí do dětství a jindy vás zavede do budoucnosti.
Na výběr máte masové nebo vegetariánské menu, oběd má 3 chody, večerní menu pak ještě o jeden chod víc. Těšte se třeba na ceviche z tygří krevety či lilku, telecí líčko nebo pečený květák, ale i originální malinové crème brûlée s růžovým pepřem. Mrkněte se na kompletní menu.
-
Masové menu:
-
Předkrm: Ceviche z tygří krevety
s rajčatovým extraktem, s bylinkami z Beladic a s jemným nádechem křenu
-
Hlavní chod: Jemné telecí líčko s karamelizovaným jablkem a chipsy z topinamburu s lískovými oříšky
-
Dezert: Malinové crème brûlée s růžovým pepřem, mátovým ledovým dechem a dusíkovou krustou
-
Vegetariánské menu:
-
Předkrm: Ceviche z lilku s rajčatovým výtažkem, s bylinkami z Beladic a s jemným nádechem křenu
-
Hlavní chod: Pečený květák se spáleným jablkem a chipsy z topinamburu s lískovými oříšky
-
Dezert: Malinové crème brûlée s růžovým pepřem, mátovým ledovým dechem a dusíkovou krustou
Večerní menu je stejné, ale navíc zahrnuje polévku, kterou je letní kulajda jinak s espumou, žloutkem vařeným metodou sous-vide, pohankovým křupáním a koprovým olejem.
|
Menu bude servírovat přímo šéfkuchař, každý chod vám představí, abyste se na něj správně naladili. Nebeský barman k tomu přidá šampaňské na přípitek a dále v neomezeném množství nealkoholické nápoje a vybraná vína i pivo, takže atmosféra bude dokonalá.
Jak se jí v oblacích?
A co vás vlastně čeká? Usednete na vyhlídkovou plošinu a necháte se jeřábem vynést do úctyhodné výšky. Nebudou kolem vás žádné zdi ani pevná zem pod nohama. Celá akce trvá 40 nebo 60 minut a nechá ve vás hluboký dojem.
Tip: Dobře se oblékněte, nahoře je chladněji než dole.
Není se čeho bát
Nespadne to s námi? Nespadne! Plošinu jistí jeřáb a 16 ocelových lan, budete v bezpečí. Navíc si zapnete bezpečnostní pásy.