Na dřevo se dají vyskládat nejen peníze, ale i pořádné fláky masa.
Přesně tak to dělají ve skvěle hodnocené restauraci Wood & Steak na pražských Vinohradech. Pěkně vyzrálé flákoty hovězího tu dělají na dřevěném uhlí. A dřevo hraje hlavní roli i ve stylovém interiéru, tak zasedněte ke stolu z masivu a vychutnejte si tu rovnou celé menu o dvou či třech chodech.
Na úvod se bude podávat carpaccio, nebo hovězí tatarák, to je ale skutečně jen předkrm. Pak už přijde na řadu těžká volba, zda si necháte naservírovat filet mignon, flank steak či ryb eye. Ty první dva jsou z jalovice, poslední z mladého býka, famózně ale chutnají úplně všechny. Obzvlášť, když si k nim můžete zvolit i přílohu ze 7 druhů a omáčku.
Jestli budete celé stolování prokládat upíjením kávy či vína (nebo obojího) a zakončíte ho i crème brûlée jakožto dezertem, to už je otázka volby správného typu voucheru.
„S přítelem jsme vyrazili do moderní restaurace Wood & Steak krátce po otvíračce (byli jsme tu první hosté). Prostředí se nám velmi líbilo – stylové, čisté, všechno barevně sladěné – paráda! Obsluha – slečna – příjemná, usměvavá, zajímala se, jak nám chutná. Oba předkrmy úžasné, hlavní chody též. Na filetu mignon jsme si obzvláště pošmákli. Flákoty hovězího masa jsme zapíjeli výbornou plzničkou a na závěr jsme si dopřáli panáčka hrušky na slehnutí. Velká pochvala a spokojenost! Opravdu zážitek!“ – Lucie, zákaznice Slevomatu